Δωμάτιο απομόνωσης που διώχνει το στρες

ΚΟΣΜΟΣΔωμάτιο απομόνωσης που διώχνει το στρεςΤρίτη, Ιούνιος 24, 2014 - 17:18

Δωμάτιο «αποσυμπίεσης» από το στρες της καθημερινότητας, ιδανικό για τους σκληρά εργαζομένους, δημιούργησε γιαπωνέζικη εταιρία και ήδη σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων.

Το «Kakureya», που στα γιαπωνέζικα σημαίνει «cosy δωμάτιο», λανσάρεται ως ένας ειδικά σχεδιασμένος χώρος, όπου οι άνθρωποι μπορούν να απομονωθούν για να χαλαρώσουν είτε σε κάποιο διάλειμμα της δουλειάς τους είτε κατά την επιστροφή τους στο σπίτι. «Αν έχεις ανάγκη να δραπετεύσεις

για λίγο, είναι δύσκολο να βρεις ένα μέρος για να απομονωθείς, ειδικά αν περιβάλλεσαι διαρκώς από κόσμο. Με τη νέα μας εφεύρεση όμως δεν θα αντιμετωπίσεις ποτέ ξανά τέτοιο πρόβλημα» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κατασκευαστές του, οι οποίοι το περιγράφουν ως ένα συνδυασμό διαστημικής ατράκτου και internet-cafe.

Διαθέτει γραφείο, φωτισμό LED, ράφια και οθόνη τηλεόρασης, και μπορεί να διακοσμηθεί κατά βούληση, με τα προσωπικά αντικείμενα του καθενός. Σε αυτό μπορεί να τοποθετήσει κανείς τα αγαπημένα του σνακ, τον υπολογιστή ή το ηχοσύστημά του και να περάσει στιγμές απόλυτης ηρεμίας πίνοντας το ποτό του, ακούγοντας μουσική ή παρακολουθώντας ταινία της επιλογής του.

«Η μονάδα αυτή διαθέτει όλα όσα χρειάζεται κανείς για να βυθιστεί στην απόλυτη χαλάρωση. Ζεστή και αναπαυτική, διαθέτει αρκετό χώρο για να απομονωθεί κλείνοντας πίσω του την πόρτα της» προσθέτουν οι δημιουργοί του, οι οποίοι, όπως λένε, δεν προλαβαίνουν να δέχονται παραγγελίες, δεδομένου ότι οι Ιάπωνες φημίζονται για τα μακρά ωράρια εργασίας τους και τα υψηλά επίπεδα στρες, που πολλές φορές τούς οδηγούν ακόμα και στην αυτοκτονία.

Οι φαν του «Kakureya» ελπίζουν μάλιστα το δωμάτιο «αποσυμπίεσης» να είναι σύντομα διαθέσιμο και για εξαγωγές σε ευρωπαϊκές χώρες.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα