Στην ακτή χωρίς να πνιγεί

ΑΘΛΗΤΙΚΑ23.00 ΝΕΡΙΤΣτην ακτή χωρίς να πνιγείΤρίτη, Ιούνιος 24, 2014 - 16:49

Στην πόλη Φορταλέζα, που στα πορτογαλικά σημαίνει «οχυρό» και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της Βραζιλίας, χτυπάει απόψε η καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου! Η εθνική ομάδα αντιμετωπίζει στις 23.00 (ΝΕΡΙΤ) στο Estadio Castelao την Ακτή Ελεφαντοστού, σε ένα παιχνίδι «χωρίς αύριο», με στόχο τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πίστη και η θέληση κυριαρχούν στο στρατόπεδο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος,

το οποίο θέλει τη νίκη και την ίδια στιγμή να μην πάρουν οι Ιάπωνες νικηφόρο αποτέλεσμα από την Κολομβία για να πανηγυρίσει τη μεγάλη πρόκριση αντλώντας δύναμη μέσα από την τεράστια ελληνική ψυχή του Γιώργου Καραγκούνη.

Ο 37χρονος αρχηγός, που θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Κατσουράνη στο αρχικό σχήμα, είναι ο μπροστάρης της μεγάλης αντεπίθεσης που ετοιμάζει σε αυτό το τουρνουά η εθνική ομάδα. Δείχνει να μην μπορεί να συμβιβαστεί με τη σκέψη ότι το αποψινό παιχνίδι θα είναι το τελευταίο του με το εθνόσημο στο στήθος. Θέλει το ταξίδι να συνεχιστεί ακόμη περισσότερο, κάτι που ισχύει φυσικά και για τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος επίσης διανύει τις τελευταίες μέρες του στον πάγκο της Εθνικής. Ο Πορτογάλος τεχνικός πιστεύει στην πρόκριση και προσπαθεί με κάθε τρόπο να το «περάσει» στους διεθνείς, από τους οποίους ζητεί οργάνωση, συγκέντρωση, πάθος και αυτοπεποίθηση για να μπορέσουν να φτάσουν στη νίκη, που ως απαραίτητη προϋπόθεση έχει την επίτευξη γκολ. Στα δύο παιχνίδια με Κολομβία και Ιαπωνία η Εθνική μας δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, αν και της δόθηκαν οι ευκαιρίες, όμως αυτήν τη φορά υπάρχει η πεποίθηση ότι η ομάδα θα σταθεί πιο τυχερή και θα μετουσιώσει σε τέρμα τις φάσεις που θα της παρουσιαστούν.

Στην ενδεκάδα θα επιστρέψουν ο Σαλπιγγίδης αντί του Φετφατζίδη στο δεξί άκρο της επίθεσης και ο Γκέκας αντί του Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης. Το σενάριο που επεξεργάζεται ο Σάντος με τον Σαμαρά στην κορυφή και τον Χριστοδουλόπουλο στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης δείχνει να συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες. Το πιθανότερο σχήμα που θα επιλέξει ο 59χρονος τεχνικός αποτελείται από τους Καρνέζη, Τοροσίδη, Χολέμπας, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Μανιάτη, Κονέ, Καραγκούνη, Σαμαρά, Σαλπιγγίδη, Γκέκα.

Στο στρατόπεδο των «ελεφάντων», ο πρόεδρος της χώρας Αλασάνε Ουαταρά υποσχέθηκε πριμ 25.000 ευρώ σε κάθε παίκτη σε περίπτωση νίκης, θέλοντας έτσι να τονώσει το ηθικό τους έπειτα από το σοκ που τους προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος του Ιμπραΐμ Τουρέ, αδελφού των συμπαικτών τους Γιάγια και Κόλο Τουρέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα