Διατροφή, υγεία και άσκηση!

SHOWBIZfitnessΔιατροφή, υγεία και άσκηση!Παρασκευή, Ιούλιος 22, 2016 - 19:27

ΤΟ ΣΩΜΑ «ΔΕΙΧΝΕΙ» ΤΟ ΣΝΑΚ

Είτε είναι 11 το πρωί, 3 το μεσημέρι ή με το που γυρίσατε σπίτι από τη δουλειά, σίγουρα υπάρχει κάποια ώρα της μέρας που δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό ενός σνακ. Γνωρίζετε όμως ότι μπορείτε να αποφύγετε τη θερμιδική επιβάρυνση, αν επιλέξετε σνακ ανάλογα με τον σωματότυπο στον οποίον ανήκετε;

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Γκάμπριελ Μάστον από την Αυστραλία, αν έχετε ενδόμορφο σωματότυπο, δηλαδή καμπύλες και υψηλό ποσοστό λίπους, όπως η Κιμ Καρντάσιαν και η Μπιγιονσέ, προτιμήστε στικ λαχανικών, γιαούρτι, κράκερ ολικής άλεσης ή φρούτα. Αν πάλι ανήκετε στους εκτόμορφους, είστε δηλαδή ψηλόλιγνοι, όπως η Βικτόρια Μπέκαμ, με γρήγορο μεταβολισμό και χαμηλά ποσοστά μυϊκής μάζας, μπορείτε να φάτε οτιδήποτε, καθώς κάνετε πολλές καύσεις.

Τέλος, αν έχετε μεσόμορφο σωματότυπο, είστε δηλαδή μεσαίου αναστήματος με αθλητική, αδύνατη κατασκευή, όπως η Τζένιφερ Ανιστον και η Χάλι Μπέρι, επιλέξτε πρωτεϊνικά σνακ, όπως shakes πρωτεΐνης, αβγά βραστά, γιαούρτι, κράκερ ολικής άλεσης με τόνο ή σαλάτες.

Πολλές επαναλήψεις για super αποτέλεσμα

Τα πάνω κάτω σε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το «χτίσιμο» της μυϊκής μάζας φέρνει νέα έρευνα του McMaster University. Ερευνητές του τμήματος κινησιολογίας του πανεπιστημίου υποστηρίζουν τώρα ότι η άρση ελαφρότερων βαρών σε πολλές επαναλήψεις είναι εξίσου αποτελεσματική με την άρση βαρύτερων βαρών σε λιγότερες επαναλήψεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας χώρισαν τους εθελοντές σε δύο ομάδες, με τη μια να σηκώνει μικρότερα βάρη για 20-25 επαναλήψεις και την άλλη μεγαλύτερα για 8-12 επαναλήψεις. Υστερα από αναλύσεις δειγμάτων αίματος και μυών, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν πανομοιότυπα.

FIT MΕ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Θυμάστε τότε που τρέχατε στις παιδικές χαρές όλη μέρα, μέχρι να σας μαζέψουν με το ζόρι σπίτι οι γονείς σας; Μπορεί να έχετε αφήσει εδώ και δεκαετίες πίσω σας αυτές τις εποχές, ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μερικά από τα σχολικά παιχνίδια εκείνης της εποχής μπορούν να μας διατηρήσουν fit και να μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος ακόμα και σήμερα, με fun τρόπο και χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση.

Ειδικοί από τα βρετανικά γυμναστήρια Fitness First ανακάλυψαν ότι 15 λεπτά χούλα χουπ καίνε 83 θερμίδες, 15 λεπτά κουτσό 88 θερμίδες και 15 λεπτά τραμπολίνο 100 θερμίδες. Αντίστοιχης διάρκειας ποδήλατο βοηθά να κάψουμε 90 θερμίδες και σκοινάκι 215 θερμίδες, όσο δηλαδή μια σαλάτα ζυμαρικών με τόνο.

Ερευνα: Το sex βοηθά στην απώλεια κιλών

Κάντε έρωτα, όχι άσκηση. Αυτό είναι τουλάχιστον το συμπέρασμα νέας έρευνας αναφορικά με τα οφέλη του σεξ στο αδυνάτισμα. Ερευνητές του York University ανακάλυψαν ότι εκτός από την καύση θερμίδων που συντελείται κατά την πράξη, οι συχνές σεξουαλικές επαφές πυροδοτούν την έκκριση ορμόνης, η οποία περιορίζει την υπερφαγία.

Συγκεκριμένα, η οξυτοκίνη εκκρίνεται μετά το σεξ και συμβάλλει στην ενίσχυση των αισθημάτων στοργής και εμπιστοσύνης ανάμεσα στα ζευγάρια. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ωστόσο ότι οι άνθρωποι που είναι γενετικά λιγότερο ικανοί να παράγουν οξυτοκίνη έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση στην κατανάλωση γλυκών σνακ. Ως εκ τούτου, η ενίσχυση της παραγωγής οξυτοκίνης μέσω του σεξ μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΕΡ

Μια κουταλιά λάδι καρύδας και συχνό σεξ είναι το μυστικό της Μιράντα Κερ για επίπεδη κοιλιά. Οπως αποκάλυψε η ίδια, καταναλώνει μια κουταλιά μη επεξεργασμένου λαδιού καρύδας την ημέρα για να καταπολεμήσει το πρήξιμο, αφού όπως λέει, επιταχύνει την πέψη και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Αφού αντιμετωπίσει την κατακράτηση υγρών και το φούσκωμα, εστιάζει στη γράμμωση της περιοχής κάνοντας σεξ. «Οσο πιο πολύ σεξ κάνω τόσο πιο γραμμωμένο είναι το στομάχι και τα χέρια μου» δήλωσε η ίδια στο «GQ».

Ειδικές δίαιτες μέσα από γενετικά τεστ!

Αν η τελευταία «θαυματουργή» δίαιτα που κυκλοφόρησε στην αγορά βοήθησε τους κολλητούς σας να «πέσουν» δύο νούμερα, αλλά εσείς δεν χάσατε γραμμάριο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εσείς κάνατε κάποιο λάθος. Την ευθύνη της αποτυχίας φέρει ενδεχομένως το DNA σας.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Γουίλιαμ Μπάρινγκτον από το Texas A&M University, το αποτέλεσμα μιας δίαιτας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη γενετική σύνθεση του οργανισμού που την ακολουθεί, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι δεν είναι όλες οι δίαιτες για όλους.

Οπως εξήγησε ο Μπάρινγκτον, γενετικά τεστ θα μπορούν μελλοντικά να βοηθούν τους διατροφολόγους στη δημιουργία εξατομικευμένων διατροφικών πλάνων.

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΒΗΤΗ

Σημαντικά οφέλη για την υγεία έχει το γρήγορο περπάτημα, σύμφωνα με έρευνα του Duke Health. Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μια ζωηρή βόλτα στο πάρκο σε τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική ακόμη και από το τζόκινγκ ή άλλη μορφή έντονης άσκησης σε ό,τι αφορά την πρόληψη του διαβήτη.

Ως εκ τούτου, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους βρίσκονται σε προδιαβητικό στάδιο και σιχαίνονται το γυμναστήριο και τη γυμναστική γενικότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα