Και οι 4 εποχές στην «παλέτα» της Μαρούδα!

SHOWBIZΚαι οι 4 εποχές στην «παλέτα» της Μαρούδα!Παρασκευή, Ιούλιος 22, 2016 - 18:51

Τζια και τέχνη είναι συνυφασμένες εδώ και πολλά χρόνια.

Το εικαστικό στέκι του νησιού -σημείο συνάντησης των απανταχού φιλότεχνων-, η γκαλερί Marina Keas στο γραφικό Βουρκάρι, την περίοδο αυτή φιλοξενεί μια εξαιρετική έκθεση ζωγραφικών έργων, τα οποία φέρνουν την υπογραφή της διακεκριμένης καλλιτέχνιδος Κατερίνας Μαρούδα.

INFO
Η έκθεση της Κατερίνας Μαρούδα παρουσιάζεται την περίοδο αυτή και μέχρι και τις 31 Ιουλίου στην γκαλερί Marina Keas στο Βουρκάρι.

Ετσι,

μέχρι τις 31 Ιουλίου όσοι επισκέπτες περάσουν το κατώφλι της αίθουσας τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα πολύχρωμα έργα της εικαστικού, ζωγραφικές δημιουργίες οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Πρόκειται για πίνακες μικρών και μεγάλων διαστάσεων, αλλά και για δίπτυχα στα οποία η καλλιτέχνις ξεδιπλώνει το ταλέντο της στον καμβά, παρασύροντάς μας με τον χρωστήρα της σε γνώριμα ζωγραφικά λημέρια. «Λαχταριστά φρούτα και φαγητά που συνδέονται με τις εποχές κυριαρχούν στους ζωηρόχρωμους πίνακες της ζωγράφου» εξηγεί στην «Espresso» η ιδιοκτήτρια και «ψυχή» της γκαλερί, κυρία Κατερίνα Μαρούλη. Ανάμεσα στα έργα που ξεχωρίζουν είναι αναμφίβολα μια γυναικεία μορφή με αδαμιαία περιβολή, που προσπαθεί να κρύψει τη γύμνια της χρησιμοποιώντας τσαμπιά από σταφύλια (ο τίτλος του είναι «Ευχάριστο φθινόπωρο»), αλλά και το δίπτυχο που απεικονίζει ένα αχλάδι από τη μία πλευρά και ένα ρόδι από την άλλη. Ο δεύτερος πίνακας έχει τον τίτλο «Σύζευξη».

Γιορτή των Παραμυθιών

Φέτος, μάλιστα η Marina Keas συμπράττει καλλιτεχνικά με τη Γιορτή των Παραμυθιών, τον δημοφιλή θεσμό που εδώ και 14 χρόνια πραγματοποιείται στην Κέα, έχοντας κερδίσει τις καρδιές Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Πιο συγκεκριμένα, η Κατερίνα Μαρούδα είναι εκείνη που έχει φιλοτεχνήσει την αφίσα της διοργάνωσης, που ξεκινάει αύριο στο νησί. «Είναι ένα φεστιβάλ το οποίο περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία, διότι προσελκύει πολύ κόσμο από κάθε γωνιά του πλανήτη» σχολιάζει η κυρία Μαρούλη, η οποία τονίζει ταυτόχρονα πως φέτος ειδικά αναμένεται μεγάλη επισκεψιμότητα στην Τζια λόγω του φεστιβάλ.

Οπως εξηγεί η ιδιοκτήτρια της γκαλερί, η οποία κάθε χρόνο φροντίζει να κρατά ψηλά τον πήχη της εικαστικής ποιότητας στο νησί διοργανώνοντας σημαντικές εκθέσεις που συζητιούνται αρκετό καιρό μετά την ολοκλήρωσή τους, οι Ελληνες συλλέκτες συνεχίζουν να επενδύουν στην αγορά τέχνης και να αγοράζουν εικαστικές δημιουργίες. «Πρόκειται για Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό, ομογενείς. Εδώ ακόμη οι περισσότεροι φοβούνται. Αν πάμε σε μια ασφαλέστερη οικονομική κατάσταση, τότε θα ξεκινήσουν να κάνουν και πάλι αγορές».

Να σημειωθεί πως μετά το πέρας της έκθεσης στις 31 Ιουλίου την εικαστική σκυτάλη θα παραλάβει στη φιλόξενη γκαλερί, ο διεθνούς φήμης εικαστικός Χάρης Λάμπερτ.

Τα εικαστικά ταξίδια έχουν πολλούς φαν!

Η Marina Keas έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας να αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό, όπως εξηγεί η ιδιοκτήτρια της αίθουσας τέχνης Κατερίνα Μαρούλη (φωτό). Επισκέπτες, δηλαδή, που έρχονται στην όμορφη Τζια, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με τις... εικαστικές αναζητήσεις. «Η αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν μας πτοεί» σχολιάζει η ιδιοκτήτρια της γκαλερί. «Μπορεί να μας έχουν δημιουργήσει φόβο, αλλά εμείς δεν πτοούμαστε. Πιστεύω πως, αν συνεχίζουμε να προσπαθούμε, τελικά θα καταφέρουμε να βγούμε αλώβητοι από την κρίση» τονίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα