Το μυστικό για six pack

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο μυστικό για six packΠαρασκευή, Ιούλιος 22, 2016 - 19:04

Η γραμμωμένη κοιλιά είναι το πρώτο που ζητούν οι ασκούμενοι να πετύχουν ξεκινώντας γυμναστική. Είναι και το τελευταίο που θα δουν στις μεταβολές που επιτυγχάνουν στο σώμα τους. Ο λόγος είναι ότι η λιποαποθήκευση στην κοιλιακή χώρα είναι μεγαλύτερη από ό,τι στο υπόλοιπο κορμί.

Γι’ αυτό βλέπουμε στους ασκουμένους ύστερα από διάστημα προπονήσεων το υπόλοιπο σώμα να «καθαρίζει» (γραμμώνει), ενώ η κοιλιά να αργεί. Επίσης, βλέπουμε ότι σε ένα ωριαίο πρόγραμμα γυμναστικής τον περισσότερο χρόνο τον αφιερώνουμε στο να κάνουμε

κοιλιακούς. Παρ’ όλα αυτά, τίποτα.

Πρέπει λοιπόν να καθοδηγηθούμε σωστά από τους γυμναστές ώστε να μη σπαταλάμε τον χρόνο μας κάνοντας εκατοντάδες κοιλιακούς, διότι δεν είναι ο σωστός τρόπος για το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι δεν υπάρχει τοπικό αδυνάτισμα. Δηλαδή δεν μπορείτε να στοχεύσετε σε κάποιο σημείο του σώματός σας και να χάσετε μόνο λίπος από αυτό.

Η καρδιά

Οταν το σώμα γυμνάζεται, κινητοποιείται το λίπος απ’ όλους τους ιστούς και όχι μόνο από την εργαζόμενη μυϊκή ομάδα. Το κινητοποιημένο λίπος (τα διασπασμένα τριγλυκερίδια) κυκλοφορούν μέσω των αγγείων σε όλο το σώμα και καίγονται (οξειδώνονται) σε όλους τους ιστούς που διαθέτουν μιτοχόνδρια. Ο ιστός, λοιπόν, που διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό μιτοχονδρίων είναι η καρδιά μας.

Από τα ανωτέρω βγαίνει το συμπέρασμα ότι η καλύτερη γυμναστική για καύση λίπους είναι αυτή που κάνει την καρδιά μας να χτυπά σε γρήγορους ρυθμούς. Κάνοντας λοιπόν άπειρους κοιλιακούς σπαταλάτε τον χρόνο σας γυμνάζοντας μια μυϊκή ομάδα χωρίς υψηλή ένταση, δηλαδή χωρίς να ανεβάζουμε υψηλό καρδιακό σφυγμό, άρα δεν οδηγείτε τα λιπαρά στον ιστό που θα μας τα κάψει περισσότερο από άλλους. Δεν λαχανιάζετε καθόλου, άρα ο καρδιακός σφυγμός είναι χαμηλός. Δεν παίζει ρόλο το είδος της εξάσκησης, αλλά η ένταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα