Διατροφή, υγεία και άσκηση!

ΡΕΠΟΡΤΑΖfitnessΔιατροφή, υγεία και άσκηση!Παρασκευή, Ιούνιος 24, 2016 - 20:23

TIPS ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

Η εποχή των διακοπών έφτασε και οι περισσότεροι στέλνουν σε διακοπές και την άσκηση. Αυτό είναι μεν σφάλμα, είναι όμως παράλληλα απόλυτα κατανοητό. Μια καλή λύση διατήρησης της ελάχιστης άσκησης χωρίς πολύ κόπο, που όμως θα συμβάλει ώστε παγωτά

και μπίρες να μην «εγκατασταθούν» στο σώμα, είναι το τρέξιμο. Για να γίνεται όμως σωστά και να αποφευχθούν τραυματισμοί, χρειάζεται προσοχή. Γλουτοί, πλάτη και λαιμός θα πρέπει να βρίσκονται σε ευθεία όση ώρα τρέχετε, ενώ το βλέμμα θα πρέπει να εστιάζει μπροστά σας και όχι στα πόδια σας, όπως κάνουν πολλοί. Οι σωστές αναπνοές είναι επίσης βασική παράμετρος για σωστό τρέξιμο. Μην ξεχνάτε την ανάσα σας ενώ τρέχετε. Δεν έχει σημασία αν εισπνέετε και εκπνέετε από το στόμα ή τη μύτη.

Οπως βολεύει τον καθέναν, λένε οι γιατροί, επισημαίνοντας ότι ο ρυθμός στην αναπνοή είναι αυτός που έχει μεγαλύτερη σημασία. Τέλος, ποτέ δεν τρέχουμε χωρίς αθλητικά παπούτσια. Κάθε άλλο υπόδημα μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς.

Φρένο στη ζάχαρη με σταδιακό περιορισμό

Η ζάχαρη θεωρείται ο χειρότερος εχθρός για να διατηρήσει κανείς τη φυσική κατάσταση και την υγεία του σώματός του. Βρετανίδες διατροφολόγοι δίνουν πρακτικές συμβουλές για να απαλλαγεί κανείς από τη ζάχαρη, βάζοντας φρένο στην αγορά προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ, στα συστατικά των οποίων περιέχεται ζάχαρη.

Ωστόσο, καλό θα ήταν ο περιορισμός της ζάχαρης από τη διατροφή να γίνεται σταδιακά και μάλιστα συστήνουν σε περίπτωση που κάποιος νιώθει έντονα την ανάγκη για κάτι γλυκό να την ικανοποιεί. Προτείνουν διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και συμπληρώματα, που ενισχύουν τα καλά βακτήρια του εντέρου.

Η ΔΙΑΙΤΑ-EXPRESS ΤΗΣ ΜΟΣ

Το διατροφικό πλάνο της Κέιτ Μος αποκάλυψε η διατροφολόγος της Αμάντα Χάμιλτον, το οποίο στοχεύει στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Κάθε φορά που η Κέιτ Μος επιθυμεί γρήγορη απώλεια βάρους και αναζωογόνηση, ακολουθεί ένα πρόγραμμα επτά ημερών, στη διάρκεια του οποίου καταναλώνει άφθονο νερό και τσάι και περιορίζει την κατανάλωση καφεΐνης έως τις 2 το μεσημέρι.

Τα πρωινά περιλαμβάνουν απαραιτήτως smoothie με βασικό συστατικό την μπανάνα, που βοηθά στην καλύτερη πέψη και την απομάκρυνση των τοξινών και των βαρέων μετάλλων από το σώμα, ενώ έχει και προβιοτική δράση. Τα μεσημεριανά γεύματα αποτελούνται κατά κύριο λόγο από πρωτεΐνη και λαχανικά, όπως τα σπαράγγια και το μπρόκολο, ενώ τα βραδινά από σούπες ή ψητά λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και οι σαρδέλες. Για απογευματινό σνακ η Χάμιλτον προτείνει συνήθως ελληνικό γιαούρτι.

Μύες με γρήγορη και εκρηκτική προπόνηση

Το μυστικό για το χτίσιμο πιο δυνατών μυών αποκαλύφθηκε - και δεν είναι τόσο επώδυνο όσο φαντάζεται κανείς. Αν και οι περισσότεροι ασκούμενοι ακολουθούν τον παραδοσιακό τρόπο, που περιλαμβάνει τη σταδιακή αύξηση του βάρους που σηκώνουν και του αριθμού των επαναλήψεων, επιστήμονες του Loughborough University ανακάλυψαν ότι η άρση χαμηλότερου βάρους, αλλά με πιο γρήγορες κινήσεις, έχει τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα για δυνατούς μυς, χωρίς αντιαισθητικό όγκο, που είναι συνήθως και το ζητούμενο των γυναικών.

Οι μεγαλύτερης ηλικίας ασκούμενοι, οι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα, αλλά και γενικότερα όσοι αρνούνται να ιδρώσουν πολύ τη... φανέλα μπορούν να επωφεληθούν από τη λεγόμενη γρήγορη, εκρηκτική και επαναλαμβανόμενη προπόνηση.

ΠΑΧΥΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΣΙ!

Οι περισσότεροι το επιλέγουν θεωρώντας ότι έχει χαμηλά λιπαρά και παρασκευάζεται από ψάρια που φημίζονται για την περιεκτικότητά τους σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα ω-3.

Στην πραγματικότητα, όμως, το σούσι δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος που θέλει να χάσει βάρος, αφού, σύμφωνα με τον διατροφολόγο Ντάρεν Μπιλ, το ψάρι που περιέχει είναι περιτυλιγμένο με άφθονο ρύζι και πλημμυρισμένο με σόγια σος.

Αντ' αυτού, ο Μπιλ προτείνει σολομό μαγειρεμένο στον ατμό ή ψητές σαρδέλες.

Μύθος το αδυνάτισμα με τα μικρά γεύματα

Η ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι τα πολλά και μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθούν στο αδυνάτισμα δεν είναι παρά ένας μύθος, σύμφωνα με ερευνητές του Ινστιτούτου Κλινικής και Πειραματικής Ιατρικής της Πράγας.

Δυο ομάδες εθελοντών λάμβαναν καθημερινά 1.700 θερμίδες ο καθένας, με τη διαφορά ότι η πρώτη ομάδα έτρωγε δύο γεύματα ημερησίως, ενώ η δεύτερη έξι γεύματα. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, οι εθελοντές της πρώτης ομάδας είχαν χάσει 1,360 κιλά περισσότερα και 3,81 εκατοστά περιφέρειας περισσότερα από τους υπολοίπους.

Δήλωναν μάλιστα πιο ικανοποιημένοι και ότι πεινούσαν λιγότερο.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΟΙΛΙΤΣΑ

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι κανείς υπέρβαρος για να κινδυνεύει η υγεία του, προειδοποιεί η γιατρός Σάλι Νόρτον, επισημαίνοντας ότι το σημαντικό είναι το πάχος γύρω από τη μέση.

Εξηγεί ότι, ενώ το βάρος μπορεί να είναι εντός των φυσιολογικών ορίων, μπορεί να κινδυνεύει κανείς από διαβήτη και άλλες παθήσεις αν έχει κοιλίτσα.

Γι' αυτό θεωρεί πιο σημαντική τη μέτρηση της περιφέρειας της μέσης από τον Δείκτη Μάζας Σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα