Stars του Χόλιγουντ στον δρόμο για την εξουσία

ΚΟΣΜΟΣStars του Χόλιγουντ στον δρόμο για την εξουσίαΠαρασκευή, Ιούνιος 24, 2016 - 20:06

Γκρίνια από Πιτ επειδή η Τζολί θέλει να πουλήσει τον πύργο στη Γαλλία, για χάρη της πολιτικής
Ως πρέσβειρα του ΟΗΕ έδωσε ομιλία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Μετά το Χόλιγουντ, πλώρη για Λευκό Οίκο και τη Βουλή των Λόρδων βάζουν το ένα μετά

το άλλο μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου. Μετά τις φήμες που θέλουν τον Τζορτζ Κλούνεϊ να θέτει στο μέλλον υποψηφιότητα για την προεδρία, το βλέμμα της στην πολιτική φαίνεται ότι έχει στρέψει και η Αντζελίνα Τζολί.

Από την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Από την ημέρα που γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του «Mr. and Mrs. Smith», η σχέση της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ έδειχνε πάντα απολύτως αρμονική. Ωστόσο, το ζευγάρι, που παντρεύτηκε το 2014 και μεγαλώνει έξι παιδιά, φαίνεται ότι περνάει την πρώτη σοβαρή κρίση της σχέσης του.

Σύμφωνα με το περιοδικό «US Weekly», αιτία των προστριβών τους το τελευταίο διάστημα είναι η επιθυμία της Αντζελίνα Τζολί να πουλήσει την έπαυλη-πύργο της οικογένειας Chateau Miraval στη Γαλλία, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την πολιτική καριέρα της στο Λονδίνο. Πηγές από το περιβάλλον του ζευγαριού αναφέρουν ότι η 41χρονη ηθοποιός έχει αρχίσει να σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική, γι' αυτό και συνεργάζεται με το μέλος της βρετανικής Βουλής των Λόρδων Αρνίνκα Χέλικ, «με την οποία μοιράζονται παρόμοιο όραμα». Αλλωστε, η Τζολί, ως πρέσβης Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ασχολείται ενεργά με το προσφυγικό ζήτημα και προσφάτως έδωσε ομιλία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου.

Zουν στη Βρετανία

Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός και η Χέλικ συνεργάζονται σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα τη Βρετανία, ενώ παράλληλα διδάσκει στο London School of Economics, από το οποίο έχει αποφοιτήσει η Χέλικ. Οπως όλα δείχνουν, η Τζολί έχει βάλει στόχο την ένταξή της στη Βουλή των Λόρδων, όπου έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο κάτοικοι της Βρετανίας που φορολογούνται κανονικά στη χώρα.

Ηδη από τις αρχές του καλοκαιριού οι «Μπραντζελίνα» ζουν στη Βρετανία, όπου ο Πιτ γυρίζει το sequel του «World War Z». Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ηθοποιός είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει την αγαπημένη του έπαυλη στη Γαλλία, την οποία μάλιστα ανακαίνισε προσφάτως. Πέρα από αυτό, όμως, στο συγκεκριμένο κτήμα υπάρχουν οι αμπελώνες, από τους οποίους το ζευγάρι παράγει τη δική του ετικέτα ροζέ κρασιού.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ οργάνωσε δείπνο για τη στήριξη της εκστρατείας της Χίλαρι
Το dresscode της Αμάλ Αλαμουντίν μοιάζει βγαλμένο από την γκαρνταρόμπα της Τζάκι Κένεντι

Ηταν η πιο κομψή πρώτη κυρία που έχει περάσει ποτέ από τον Λευκό Οίκο και διεθνές σύμβολο της μόδας, που συνεχίζει να εμπνέει ακόμη και δύο δεκαετίες μετά τον θάνατό της. Αν, επομένως, οι φημολογούμενες πολιτικές φιλοδοξίες του Τζορτζ Κλούνεϊ αληθεύουν, η μέλλουσα πρώτη κυρία Αμάλ κάνει πολύ καλά και αντιγράφει το look της Τζάκι, επιλέγοντας κλασικές φούστες και τουαλέτες που μοιάζουν βγαλμένες από την γκαρνταρόμπα των Κένεντι.

Συνειδητά ή μη, η Αμάλ Κλούνεϊ αντλεί έμπνευση από τη θρυλική σύζυγο του JFK στις ενδυματολογικές επιλογές της, κυρίως στον χώρο εργασίας της, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων το λευκό ταγέρ με τη μαύρη τσάντα Prada που επέλεξε για τη συνάντησή της με τον Ελληνα υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα στην Αθήνα κατά την επίσκεψή της στη χώρα μας για την υπόθεση επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Με ένα σχεδόν πανομοιότυπο στιλ είχε εμφανιστεί η Τζάκι Κένεντι το 1963 στο αεροδρόμιο του Σαν Αντόνιο, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του JFK στο Τέξας.

Αν και ο ίδιος ο Κλούνεϊ προσπαθεί να αποφύγει να μιλήσει ή ακόμη και διαψεύδει -έστω χλιαρά- ότι έχει βλέψεις για τον Λευκό Οίκο, είναι γνωστός πολιτικός ακτιβιστής και φημολογείται ότι σχεδιάζει να αναλάβει επίσημα καθήκοντα στο κόμμα των Δημοκρατικών, στο οποίο ανήκει. Αλλωστε, έχει κάνει ήδη τις κατάλληλες επαφές.

Στενός φίλος του Ομπάμα

Εκτός από το ότι είναι στενός φίλος του Μπαράκ Ομπάμα, προσφάτως διοργάνωσε μαζί με τη σύζυγό του δείπνο για τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, ασκώντας παράλληλα κριτική και στον τότε εσωκομματικό αντίπαλό της Μπέρνι Σάντερς.

Το μικρόβιο της πολιτικής ρέει στις φλέβες του εδώ και χρόνια, αφού ο πατέρας του, ο δημοσιογράφος Νικ Κλούνεϊ, είχε βάλει το 2004 υποψηφιότητα για το Κογκρέσο, όπου έχασε για 10%. Αλλωστε, ο ίδιος έχει πει ότι η προσωπική πολιτική του ατζέντα ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία, εξαιτίας των πολιτικών κινημάτων της περιοχής. Δεν είναι τυχαίο το ότι ακόμη και στην καριέρα του στην υποκριτική έχει επιλέξει να πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες πολιτικού χαρακτήρα, όπως το «Syriana» και το «Good night and good luck», ενώ στις συνεντεύξεις του δεν παραλείπει ποτέ να παίρνει θέση σε σοβαρά πολιτικά ζητήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα