Διάσημα νυφικά ραμμένα με... μύθους

ΚΟΣΜΟΣΔιάσημα νυφικά ραμμένα με... μύθουςΠέμπτη, Απρίλιος 17, 2014 - 11:45

Από το αριστοκρατικό δαντελένιο νυφικό που φορούσε η Καμίλα Πάρκερ στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο, μέχρι το εκκεντρικό μεταξωτό μοβ της Ντίτα φον Τις από τον γάμο της με τον Μέριλ Μάνσον, η νέα έκθεση του Victoria & Albert Museum του Λονδίνου θα περιλαμβάνει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαμήλια φορέματα από τον 18ο αιώνα έως σήμερα.

Με κεντρικό έκθεμα το νυφικό διά χειρός Anna

Valentine που φόρεσε η δούκισσα της Κορνουάλης το 2005, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα περίτεχνα σχέδια και τα καλοραμμένα, εκλεκτά υφάσματα νυφικών που φορέθηκαν από γνήσιες εκπροσώπους της βρετανικής αριστοκρατίας, όπως η λαίδη Μαίρη Τσάρτερις και η δούκισσα του Αργκιλ. Εκείνα όμως που αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των νεότερων είναι τα νυφικά που επελέγησαν από διάσημες σταρ της μουσικής, όπως το ροζ-ιβουάρ της Γκουέν Στεφάνι διά χειρός Τζον Γκαλιάνο και το ασυνήθιστο μοβ που σχεδίασε η Βίβιαν Γουέστγουντ για την Ντίτα φον Τις.

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει τις αλλαγές στις τάσεις της γαμήλιας μόδας στη Βρετανία τα τελευταία 300 χρόνια «Τον 18ο αιώνα, τα πιο πολυτελή νυφικά υφαίνονταν από ακριβές χρυσές και ασημένιες ίνες. Αυτά επέλεγαν και οι περισσότερες γαλαζοαίματες νύφες, μέχρι που η βασίλισσα Βικτόρια παντρεύτηκε με λευκό σατέν το 1840» εξηγεί η έφορος της έκθεσης Εντουίνα Ερμαν, προσθέτοντας ότι και τη δεκαετία του '60 υπήρξε μεγάλη στροφή στις τάσεις της μόδας, με πολλές νύφες να επιλέγουν μίνι νυφικά, ενώ στα 90s ήρθαν στο προσκήνιο τα στράπλες και τα εξώπλατα.

Η ίδια η έφορος παραδέχεται ότι το αγαπημένο της είναι αυτό της Γκουέν Στεφάνι, το οποίο, όπως λέει, «σχεδιάστηκε να δείχνει λες και ο γαμπρός είχε επιχειρήσει να γδύσει νωρίτερα τη νύφη», ενώ θεωρεί εξαιρετική και τη δημιουργία του Μαρσέλ το 1989 για μια μη επώνυμη νύφη, με απλικαρισμένα τριαντάφυλλα από σιλικόνη.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα