Πιο πολλά λεφτά σε όσους αξίζουν

ΠΟΛΙΤΙΚΗΠιο πολλά λεφτά σε όσους αξίζουνΤετάρτη, Απρίλιος 16, 2014 - 11:45

Μπόνους στους δουλευταράδες δημόσιους υπαλλήλους προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας πως αυτό θα βρεθεί από τις περικοπές που θα γίνουν από όσους δεν αποδίδουν.


«Θα επαναξιολογήσουμε το μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων, με τη ρητή δέσμευση να μην υπάρχει οριζόντια μείωση της συνολικής μισθολογικής δαπάνης για το Δημόσιο. Αν θέλουμε να δώσουμε πριμ παραγωγικότητας

σε κάποιους που θα έχουν κριθεί ότι είναι οι καλύτεροι, θα πρέπει αυτοί οι πόροι να εξοικονομηθούν από κάπου αλλού» είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Πρόσθεσε πως μαζί με το υπουργείο Οικονομικών τους επόμενους μήνες θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2015. «Οι πόροι μπορεί να είναι στοχευμένες μειώσεις σε κάποιους, για να μπορέσουν κάποιοι άλλοι να πάρουν περισσότερα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.


Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι έρχονται μισθολογικές ανακατατάξεις, χωρίς να προσδιορίσει τις ομάδες υπαλλήλων που θα πληγούν και θα υποστούν νέες περικοπές. Κατά τα άλλα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα μπει σε διαδικασία διαβούλευσης το νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, μιλώντας για «νέα ηγεσία» και αποκλείοντας σε αυτή τη φάση τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, την οποία όμως άφησε ανοιχτή ως ενδεχόμενο μελλοντικά:


«Προβληματιστήκαμε αν θα έπρεπε να ανοίξουμε τις θέσεις των γενικών διευθυντών και σε υποψηφίους από τον ιδιωτικό τομέα. Τελικά, σε αυτή τη φάση αποφασίσαμε να είναι υποψήφιοι μόνο από τον δημόσιο τομέα».


Ως προς τις απολύσεις, θύμισε ότι «δεν μπορούμε να απολύσουμε μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους» και τόνισε ότι «στο ζήτημα της αξιολόγησης θα είμαι κάθετος. Δεν θα κάνω εκπτώσεις», επιμένοντας ότι «οι μετεξεταστέοι δεν κινδυνεύουν με διαθεσιμότητα». «Μετά τις 15.000 απολύσεις του 2014 έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα να μη γίνουν άλλες απολύσεις συνδεδεμένες με ποσοτικό στόχο και με τη διαθεσιμότητα» κατέληξε.


ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα