Διάκριση για τον πίνακα της Στέλλας Καπεζάνου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔιάκριση για τον πίνακα της Στέλλας ΚαπεζάνουΤρίτη, Ιούνιος 10, 2014 - 16:56

Φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών με τα όλα της η Στέλλα Καπεζάνου. Το πρώην μοντέλο, που από το 2008 ασχολείται με τη ζωγραφική, είδε ένα από τα έργα της να εκτίθεται στο Ιδρυμα Θεοχαράκη, όπου διεξάγεται η 7η Biennale των φοιτητών της Καλών Τεχνών.

Το έργο της με τίτλο «Old Money» ήταν ανάμεσα στα 40 που επιλέχθηκαν για να εκτεθούν (μάλιστα τα 30 βρίσκονται σε κοινή θέα,

ενώ τα 10 συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο της έκθεσης), γεμίζοντας χαρά και περηφάνια τη Στέλλα, που αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της και τελικά δικαιώθηκε. Η ελαιογραφία της σε καμβά, με διαστάσεις 200x180, συγκέντρωσε τα βλέμματα και κέρδισε θετικές κριτικές, ενώ μέσα από αυτό το έργο η δημιουργός κάνει μια κριτική -θα λέγαμε- στη σημερινή κοινωνία.

Θυμίζουμε ότι η Στέλλα είχε εργαστεί οκτώ χρόνια ως μοντέλο και ως παρουσιάστρια, ενώ το 2008 άρχισε να φτιάχνει πίνακες ζωγραφικής για παιδιά. Στη συνέχεια σπούδασε με υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με καθηγητή ζωγραφικής τον Πάνο Χαραλάμπους και γλυπτικής τον Νίκο Τρανό, καθώς και στο International School of Painting, Drawing and Sculpture in Umbria στην Ιταλία.

Το έργο της «Old Money» είναι το πρώτο από μια σειρά πάνω στην οποία δουλεύει φέτος στο ίδιο εννοιολογικό πλαίσιο και ενδεχομένως να αποτελέσουν θέμα για ατομική έκθεση ζωγραφικής.

Ελισσάβετ Κυρίτση

Keywords
Τυχαία Θέματα