Εχασε τη «μάχη» ο παραολυμπιονίκης Γιώργος Σηφάκης

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕχασε τη «μάχη» ο παραολυμπιονίκης Γιώργος ΣηφάκηςΤρίτη, Ιούνιος 10, 2014 - 14:53

Θρήνο στον κόσμο του αθλητισμού προκάλεσε η είδηση ότι ο παραολυμπιονίκης Γιώργος Σηφάκης, ο οποίος είχε πέσει θύμα τροχαίου στις 16 Μαΐου, έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ο 40χρονος αθλητής έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής, έπειτα από 23 μέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου Κρήτης, βυθίζοντας

στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους του.

Ο Κρητικός αθλητής, ο οποίος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 είχε αγωνιστεί στο χειρήλατο (αγώνες με ειδικά διαμορφωμένα ποδήλατα όπου οι αθλητές είναι ξαπλωμένοι), τραυματίστηκε σοβαρά στα πρώτα χιλιόμετρα της εθνικής οδού Ηρακλείου - Μοιρών, όταν διερχόμενο αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο ειδικό ποδήλατο δρόμου που οδηγούσε προκαλώντας του βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Καθ' όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του, τα μηνύματα από τον κόσμο με ευχές για ανάρρωση είχαν κατακλύσει το διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από αρκετά χρόνια, συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 1993, ένα σοβαρό ατύχημα που είχε με τη μοτοσικλέτα του τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, κάτι το οποίο δεν τον κατέβαλε, αφού καταπιάστηκε με τον αθλητισμό. Το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο παραολυμπιονίκη είπαν χθες στις 5/00 το απόγευμα συγγενείς και φίλοι του, στο κοιμητήριο Γαζίου Ηρακλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα