«Διακοπές» σε σκηνές προσφύγων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Διακοπές» σε σκηνές προσφύγωνΣάββατο, Ιούνιος 25, 2016 - 15:00

Οι σκηνές Σύρων προσφύγων σε καταυλισμό της Ελλάδας εμφανίστηκαν σε διαδικτυακή αγγελία ως διαθέσιμες προς... ενοικίαση!

Αγνωστοι χρησιμοποίησαν την υπηρεσία διάθεσης καταλυμάτων Airbnb για να καλέσουν τουρίστες να «ζήσουν την πραγματική προσφυγική εμπειρία» στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα Εύβοιας.

Το Airbnb είναι μια διαδικτυακή κοινότητα που επιτρέπει ιδιοκτήτες σπιτιών, διαμερισμάτων και καταλυμάτων κάθε τύπου να νοικιάζουν (χωρίς

οι ίδιοι να είναι επαγγελματίες του τουρισμού) για λίγες ή πολλές ημέρες το ακίνητό τους σε ταξιδιώτες.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα εμφανίστηκε η αγγελία που παρουσίαζε ως διαθέσιμες προς 100 ευρώ την ημέρα τις σκηνές που έχει δώσει ο ΟΗΕ για τη διαμονή των προσφύγων στη Ριτσώνα.

Ανάρτηση

Την ανάρτηση διάνθισαν ένα ειρωνικό κείμενο και μια σειρά φωτογραφιών με εξίσου ειρωνικές λεζάντες: «Αυτή είναι η πραγματική ευκαιρία να ζήσετε σαν Σύρος πρόσφυγας. Την ώρα που οι πολιτικοί της Ε.Ε. μιλάνε για πρόσφυγες, εσείς μπορείτε να έχετε μια γνήσια προσφυγική εμπειρία: σκηνές, μαγείρεμα στη φωτιά, ζέστη 41 βαθμών, οριακές συνθήκες υγιεινής, φιλικοί σκορπιοί, αθετημένες υποσχέσεις, ακόμη και αφυδάτωση».

Περιγράφοντας τη ζωή στον καταυλισμό οι άγνωστοι εμπνευστές της αγγελίας σημείωσαν ότι τα σχολικά μαθήματα και η ιατρική βοήθεια σπανίζουν, υπάρχουν μόλις δύο ντους για 600 άτομα και τα παιδιά παίζουν σε μια αλάνα δίπλα στις φορητές τουαλέτες. «Για μια σύντομη παραμονή θα είστε μια χαρά. Φανταστείτε να έπρεπε να περάσετε εδώ τους τελευταίους τέσσερις μήνες».

Δεν είναι γνωστό αν πίσω από την ανάρτηση βρίσκονταν όντως Σύροι πρόσφυγες που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν ή αν επρόκειτο για κάτι άλλο. Πάντως η Airbnb απέσυρε την αγγελία.

Keywords
Τυχαία Θέματα