Χλιδή στην πατρίδα των Cohiba

ΠΟΛΙΤΙΚΗΧλιδή στην πατρίδα των CohibaΠέμπτη, Δεκέμβριος 1, 2016 - 12:57

Το ταξίδι του Τσίπρα στην Κούβα, η διαμονή του στο πολυτελές ξενοδοχείο «Nacional De Cuba» και η παρομοίωση του 1821 με την εξέγερση του Κάστρο

Αφού φόρεσε και πάλι έπειτα από χρόνια το... επαναστατικό προσωπείο του, ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, όχι μόνο δεν έχασε την ευκαιρία να ταξιδέψει στην άλλη άκρη

του πλανήτη, αλλά προκλητικά και ανιστόρητα παρομοίασε την κουβανική επανάσταση με την ελληνική του 1821, που έγινε από ένα έθνος ενάντια σε έναν κατακτητή και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του ελληνικού κράτους.

Χαιρέτισε τον λαό της Κούβας με τη φράση «Hermanos y hermanas» («Αδερφοί και αδερφές»), χαρακτήρισε τον Κομαντάντε Φιντέλ «μεγάλο επαναστάτη του 20ού αιώνα» και συνέδεσε την εθνική εξέγερση του ελληνικού λαού με την επανάσταση στη λατινοαμερικανική χώρα: «Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte (Πατρίδα ή θάνατος), το σύνθημα της κουβανικής επανάστασης το 1959» τόνισε με θράσος.

Πρόσθεσε ότι «στα χνάρια του Σιμόν Μπολίβαρ και του Χοσέ Μαρτί, παρέα με τον Τσε, ο Φιντέλ μετέτρεψε την Κούβα από ακόμα μια δικτατορία σε ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και αξιοπρέπειας» και κατέληξε λέγοντας: «Αντίο, Κομαντάντε Φιντέλ! Hasta la victoria siempre! (Πάντα μέχρι τη νίκη)».

Πέντε αστέρων



Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσφέρει γην και ύδωρ στους δανειστές (με τη διαπραγμάτευση να είναι στο πιο κρίσιμο σημείο της), ο πρωθυπουργός δεν είχε πρόβλημα να μεταβεί, ως ο μόνος Eυρωπαίος ηγέτης, στην Αβάνα για την επικήδεια τελετή του Κάστρο. Μάλιστα για τη διαμονή του στην πρωτεύουσα της Κούβας επέλεξε το ξενοδοχείο «Nacional De Cuba», το οποίο φέρεται ότι έχει επισκεφθεί κατά το παρελθόν, προτού γίνει πρωθυπουργός.

Πρόκειται για ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, το οποίο προσφέρει όλες τις ανέσεις: Πισίνα, γυμναστήριο, πλούσιους μπουφέδες, ακόμη και... καμπαρέ ονόματι Parisien. Η χαμηλότερη τιμή για ένα απλό μονόκλινο δωμάτιο αυτήν την περίοδο κυμαίνεται στα 417 ευρώ για κάθε νύχτα.
Και μέσα σε όλα τα άλλα, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάρει μαζί του στο ταξίδι και ένα από τα... τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, τα πρόσωπα δηλαδή που έχουν αναλάβει εργολαβικά να υπερασπίζονται με κάθε τρόπο την κυβέρνηση μέσα από το διαδίκτυο και να πολεμούν, επίσης με κάθε τρόπο, τους αντιπάλους της. Ο λόγος για τον Δημήτρη Καχριμάνη, ο οποίος φαίνεται σε φωτογραφίες μαζί με τον πρωθυπουργό κατά την παρουσία του στην Κούβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα