Stars χωρίς αναστολές μέσα από μια Ρolaroid

ΚΟΣΜΟΣStars χωρίς αναστολές μέσα από μια ΡolaroidΤετάρτη, Νοέμβριος 30, 2016 - 19:25

Δεν πρέπει να υπάρχει top model της δεκαετίας του '90 που να μην έχει πετάξει τα ρούχα του μπροστά στον φακό του Σάντε Ντ' Οράζιο.

Οι περισσότερες φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες που τραβήχτηκαν με μια απλή Ρolaroid μηχανή και κρύφτηκαν σε κάποια συρτάρια. Τώρα, χρόνια αργότερα, συγκεντρώθηκαν σε ένα λεύκωμα με τίτλο «Polaroids», που κυκλοφόρησε αποκαλύπτοντας άγνωστες πόζες αστέρων της πασαρέλας,

και όχι μόνο.

Η γυμνή Κρίστι Τέρλινγκτον, η Αντζελίνα Τζολί με ένα τσιγάρο στα χείλη και η νεαρή Κέιτ Μος να κάνει mountain bike φορώντας μόνο ένα μπικίνι είναι μερικές μόνο από τις φωτογραφίες που ο Αμερικανοϊταλός fashion photographer τράβηξε με τη μηχανή του και διαφύλαξε ως κόρην οφθαλμού. Οι περισσότερες από τις φωτογραφίες ήταν δοκιμαστικές, τις οποίες τραβούσε πριν από μεγάλες φωτογραφίσεις, συνήθως για περιοδικά όπως η «Vogue» και το «Vanity Fair». Από τα εκατοντάδες ή και χιλιάδες τέτοια «κλικ», ο Ντ' Οράζιο επέλεξε 105, για να φιλοξενηθούν στο λεύκωμα. Καθώς οι φωτογραφίες ήταν δοκιμαστικές, δεν έχουν την τελειότητα του δημοσιεύσιμου υλικού, γι΄ αυτό όμως έχουν και μια μοναδικότητα, αφού τα μοντέλα είναι συνήθως σε προκλητικές πόζες, συχνά εντελώς γυμνά. Κι αυτό είναι μοναδικό.

Ο διάσημος φωτογράφος με ειδίκευση στη μόδα δεν έχει κρύψει άλλωστε πως λατρεύει την απλότητα της Ρolaroid φωτογραφίας, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα «συνειδητά υποδεέστερο, που φθάνει συχνά στα όρια μιας ποιητικής έκδοσης».

Ο Ντ' Οράζιο έχει απαθανατίσει με τον φακό του άπειρους σταρ, ανάμεσα στους οποίους τους Μικ Τζάγκερ και Τζόνι Ντεπ, φωτογραφίες των οποίων υπάρχουν στο λεύκωμα, ωστόσο σίγουρα την παράσταση κλέβει από τους δύο άντρες η φωτογραφία της Χάιντι Κλουμ με τα σέξι κόκκινα εσώρουχα ή της Κλόντια Σίφερ να ξεκουμπώνει το δαντελένιο γιλέκο, κοιτάζοντας κατευθείαν τον φωτογραφικό φακό.

Τα κείμενα του λευκώματος έχει επιμεληθεί η Γκλεν Ο' Μπράιεν, που περιγράφει τις εικόνες ως μοναδική καταγραφή μαγικών στιγμών, που συνήθως ξεφεύγουν από το «επίσημο» τυπικό αποτέλεσμα μιας φωτογράφισης.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα