Χαμός στην Ηλεκτρονική

ΡΕΠΟΡΤΑΖΧαμός στην ΗλεκτρονικήΔευτέρα, Ιανουάριος 23, 2017 - 15:04

Εκατοντάδες κόσμου στο κατάστημα της αλυσίδας στη Γλυφάδα, ώστε να αποκτήσουν κωδικούς για εμπορεύματα, τα οποία βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Σκηνές που θυμίζουν... black Friday εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου έξω από το πρώην κατάστημα της Ηλεκτρονικής Αθηνών στη Γλυφάδα, με εκατοντάδες

ανθρώπους να σχηματίζουν τεράστιες ουρές, προκειμένου να δουν από κοντά τα εμπορεύματα της πτωχευμένης αλυσίδας, τα οποία βγαίνουν στο σφυρί την ερχόμενη εβδομάδα.

Η διαδικασία της πτώχευσης για την πάλαι ποτέ μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών μπαίνει στην τελική ευθεία την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε ξεκινά στο Πρωτοδικείο Αθηνών η εκποίηση των εμπορευμάτων της.

Η πρώτη «φουρνιά» των εκποιούμενων προϊόντων αφορά περίπου 15.500 τεμάχια, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν στο πρώην κατάστημα της Ηλεκτρονικής Αθηνών, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης 117, στη Γλυφάδα.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ το «παραδοσιακό» διπλοπαρκάρισμα και η περιέργεια των διερχομένων οδηγών, που έκοβαν ταχύτητα για να δουν τι συνέβαινε, είχαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους γύρω δρόμους.

Για λόγους ασφαλείας, τα ρολά του καταστήματος ήταν μόνιμα κατεβασμένα, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα άνοιγε η κεντρική είσοδος και επιτρεπόταν η πρόσβαση σε μικρές ομάδες καταναλωτών, ώστε να αποκτήσουν τον κωδικό για το προϊόν που τους ενδιαφέρει.

Οσοι προμηθεύτηκαν κωδικό θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το σχετικό προϊόν στον πλειστηριασμό που θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στο Πρωτοδικείο Αθηνών (κτίριο 6, αίθουσα 7). Η έκθεση θα λειτουργήσει ξανά την Τετάρτη, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ, και το επόμενο Σάββατο 28 Ιανουαρίου (10.00-17.00).

Τα 15.500 προϊόντα αποτελούν περίπου το 1/5 των εμπορευμάτων της Ηλεκτρονικής και αναμένεται να ακολουθήσουν αρκετοί γύροι εκποίησης. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν τα διεκδικούν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πιστώτριες τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα