Στα δικαστήρια ο Πανταζής για το τραγούδι του «Χαμόγελου»

SHOWBIZΤο... μπέρδεμα που οδήγησε όλες τις πλευρές στη δικαστική αίθουσαΣτα δικαστήρια ο Πανταζής για το τραγούδι του «Χαμόγελου»Δευτέρα, Ιανουάριος 23, 2017 - 14:45

Σε μπελάδες ο Λε-Πα μετά από αγωγή συνθέτη στη Heaven. «Εγω πήγα να κάνω καλό» λέει ο ερμηνευτής

Γαϊτανάκι αγωγών προκάλεσε ένα τραγούδι του Λευτέρη Πανταζή

για το Χαμόγελο του Παιδιού, οδηγώντας τον δημοφιλή τραγουδιστή, την εταιρία Heaven και τον συνθέτη Νίκο Μανδαράκη στα δικαστήρια. Τρεις αγωγές συνεκδικάστηκαν στο Πρωτοδικείο της Αθήνας την περασμένη εβδομάδα, με τον συνθέτη να στρέφεται κατά της δισκογραφικής εταιρίας, εκείνη κατά του τραγουδιστή και αυτός με τη σειρά του κατά του συνθέτη!

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΟΛΙΑ ΣΙΜΟΝΕΤΗ,
ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

«Ενα καλό πήγα να κάνω, όπως πολλές φορές έχω πράξει στο παρελθόν, και θα βρω και τον μπελά μου!» λέει απογοητευμένος στην «Espresso» ο Λευτέρης Πανταζής, ενώ το... μπέρδεμα που οδήγησε όλες τις πλευρές στη δικαστική αίθουσα προσπάθησε να εξηγήσει στο δικαστήριο ο μάνατζερ του Λε-Πα, Θεόδωρος Μακρίδης.

Το... μπέρδεμα

«Ολα άρχισαν όταν ο Μανδαράκης επικοινώνησε με τον Πανταζή προτείνοντάς του να συμμετέχει σε έναν δίσκο για το Χαμόγελο, λέγοντας ένα τραγούδι. Θα ήταν 12 τραγούδια με 12 επώνυμους καλλιτέχνες. Ο Λευτέρης τού είπε ότι δέχεται. Του ζήτησε να στείλει το τραγούδι, να το ακούσει και να το φτιάξει. Πράγματι, το έστειλε και ο Πανταζής το έφτιαξε με δικά του έξοδα όλο. Πρόκειται για το “Αν τη δείτε, να της πείτε”. Στούντιο, ενορχήστρωση, παραγωγή και βιντεοκλίπ. Τελικά, το cd φτιάχτηκε με έξι τραγούδια και κυκλοφόρησε μόνο στο ίντερνετ. Αφου πέρασε ένας χρόνος, τον πήρε ο Πανταζής και του λέει: “Να το βάλω στο cd μου, να βοηθήσουμε και το Χαμόγελο” και εκείνος δέχτηκε. Δεν θα έκανε πότε κάτι τέτοιο ο Λε-Πα. Είχε την έγκρισή του ρητά και φαίνεται κανονικά και το όνομα συνθέτη και στιχουργού» είπε ο μάρτυρας.

Οπως τονίζει ο κ. Πανταζής, «ήμουν ο παραγωγός του τραγουδιού, το όνομά του ως δημιουργός υπήρχε παντού, πλήρωσα και το βιντεοκλίπ, στο οποίο ο κόσμος βλέπει και τον αριθμό τραπέζης, ώστε όποιος θέλει να συμβάλει στο έργο του Χαμόγελου! Ημουν εντάξει σε όσα συμφωνήσαμε. Μου έδωσε (σ.σ.: ο συνθέτης) κανονικά, χωρίς κανένα θέμα την άδεια, με αποτέλεσμα να φαίνεται το όνομά του ως συνθέτης κανονικά και στο cd. Δεν πήγα να κάνω κακό, αντιθέτως καλό θεώρησα πως έκανα».

Ο δικηγόρος του τραγουδιστή, Στέλιος Κατσέλης, σημείωσε ότι ο συνθέτης δεν ήταν συνεπής σε όσα είχε πει: «Αφού το cd έμεινε στη μέση! Από την άλλη, το τραγούδι δεν ήταν σε πρώτη εκτέλεση, αφού ο κ. Μανδαράκης το έχει κυκλοφορήσει από το 2011 με άλλον τραγουδιστή, κάτι που μάθαμε μετά».

Ο συνθέτης διεκδικεί το ποσό των 50.000 ευρώ από τη Heaven, ενώ στο δικαστήριο κατέθεσε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.
Πρόεδρος: Γνωρίζετε οτι απαιτείται έγγραφη άδεια;
Μάρτυρας: Ε, υπάρχει εχεμύθεια και εμπιστοσύνη πάντα. Το τραγούδι το είχε κάνει παραγωγή, αλλά δεν υπήρχε έγγραφη άδεια.
Δικηγόρος Heaven: Το έργο δεν ήταν ακυκλοφόρητο. Είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο τρία χρόνια πριν. Εμείς πήραμε άδεια από την ΑΕΠΙ, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του κ. Μανδαράκη, ο οποίος είναι μέλος της.

Τον ευχαρίστησε

Ο μάνατζερ του τραγουδιστή επισήμανε ότι μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού ο συνθέτης ευχαρίστησε τον Λε-Πα, ενώ στράφηκε δικαστικά μόνο εναντίον της εταιρίας: «Τον πήρε και του είπε μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού: “Είμαι περήφανος και ευχαριστώ”. Δεν στράφηκε ποτέ κατά του Λευτέρη, παρά μόνο κατά της δισκογραφικής. Μάλιστα, αφού είχε κυκλοφορήσει το τραγούδι, του είχε στείλει και δεύτερο. Δεν έδειχνε να έχει ενοχληθεί ή να μη συμφωνεί. Στη σελίδα του ο Μανδαράκης προέβαλλε και το cd του Λε-Πα!»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Heaven Σπύρος Σταμούλης υποστήριξε ότι είχαν λάβει την προβλεπόμενη άδεια από την ΑΕΠΙ, αλλά και ότι είχαν μεσολαβήσει ραντεβού με τον Μανδαράκη, ο οποίος του έδωσε τραγούδια! «Η δισκογραφία έχει αλλάξει. Πλέον, με τους καλλιτέχνες έχουμε σχέση... διανομής.

Την παραγωγή την κάνουν οι ίδιοι. Εγώ έστειλα και τη λίστα τραγουδιών στην ΑΕΠΙ, που με διαβεβαίωσε ότι υπάρχει άδεια για όλα τα τραγούδια. Μετά το εξώδικο και την αγωγή, ο Μανδαράκης ήρθε απο την εταιρία. Κάναμε δύο ραντεβού, το λιγότερο. Βρήκε μια καλή ευκαιρία για συνεργασία. Μου έστειλε και τραγούδια να δειγματίσω στους καλλιτέχνες.

Στις συναντήσεις δεν έγινε συζήτηση για την αγωγή και το επίδικο τραγούδι! Εστειλα τα τραγούδια σε Πλούταρχο και Ασλανίδου, μήπως τα χρησιμοποιήσουν για το Χαμόγελο, ενώ έστειλα και αλλα τραγούδια για προσωπικά άλμπουμ καλλιτεχνών. Ηταν ξεκάθαρο ότι, αν συνεργαζόμασταν, δεν θα επέμενε στην αγωγή του».

Keywords
Τυχαία Θέματα