Αστυνομικός και ληστής πυροβόλησαν τον Καλλίτση

15:42 4/6/2016 - Πηγή: Espresso
COVER STORYΗ ενέδρα στις 30 Ιαν. έξω από το σπίτι του στον Λυκαβηττό και το σχέδιο της ομηρίας τουΑστυνομικός και ληστής πυροβόλησαν τον ΚαλλίτσηΣάββατο, Ιούνιος 4, 2016 - 15:30

Οι επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων «έκαψαν» το δίδυμο της αιματηρής επίθεσης στον hairstylist Πάνο Καλλίτση και στη σύζυγό του το βράδυ της 30ής Ιανουαρίου στο υπόγειο γκαράζ τους. Ενας αστυνομικός και ένας σεσημασμένος ληστής χρηματαποστολών κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά στην κοιλιακή χώρα τον κομμωτή των VIPs,

έχοντας στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του στον περιφερειακό του Λυκαβηττού με τη βοήθεια ενός Ιρακινού.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Oπως αποδείχθηκε από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, οι ένοπλοι είχαν πιθανότατα πληροφόρηση εκ των έσω για το ποσό που μετέφερε εκείνο το Σαββατόβραδο ο Πάνος Καλλίτσης, όταν έφυγε μαζί με τη σύζυγό του Ελενα Χριστοπούλου από το κομμωτήριό τους στο Ψυχικό, με
κατεύθυνση το σπίτι τους στον Λυκαβηττό.

Την παρακολούθηση του ζευγαριού φέρεται ότι είχε αναλάβει ο Ιρακινός, ο οποίος, όμως, έκανε και το μοιραίο λάθος: Ειδοποίησε με το κινητό τηλέφωνό του τον ειδικό φρουρό, δίνοντάς του σήμα ότι ο «στόχος» θα έφτανε σε λίγο στο σημείο της ενέδρας.

Ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ είχε στήσει καρτέρι στην πόρτα του γκαράζ της πολυκατοικίας, μαζί με τον 46χρονο κακοποιό, ο οποίος είχε λάβει 9ήμερη άδεια από τις Φυλακές Αγιάς, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης για ληστείες και δυο απόπειρες ανθρωποκτονιών! Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ληστειών προέκυψε ότι πρόθεση των δραστών της αιματηρής επίθεσης ήταν η ομηρία του ζευγαριού, δηλαδή να το δέσουν και να το υποχρεώσουν να ανεβούν μαζί στο διαμέρισμά του, ώστε να μάθουν πού ήταν κρυμμένο το χρηματοκιβώτιο και να αρπάξουν τα χρήματα που περιείχε. Ομως, τους χάλασε τα σχέδια η αντίδραση του θαρραλέου hairstylist και make up artist, που δεν δίστασε να τους καταδιώξει, παρόλο που τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ!

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ζήτησαν άρση τηλεφωνικού απορρήτου στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας του Κολωνακίου και έτσι εντόπισαν την επίμαχη τηλεφωνική κλήση προς το κινητό του ειδικού φρουρού, ο οποίος, προτού καταλήξει στην ομάδα ΔΙΑΣ, είχε υπηρετήσει σε διάφορα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας.

Ομως, στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ ψιθυριζόταν κατά καιρούς ότι ο συγκεκριμένος δεν είχε τις καλύτερες ιδέες ούτε τις καλύτερες... παρέες! Με την προσεκτική παρακολούθηση του συγκεκριμένου συναδέλφου τους, οι αστυνομικοί του τμήματος Ληστειών άρχισαν να δένουν την υπόθεση.

Αδεια από τις φυλακές

Σύντομα διαπίστωσαν ότι ο ειδικός φρουρός συνομιλούσε με τον κρατούμενο κακοποιό στις φυλακές στην Κρήτη και αμέσως κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Οταν ο 46χρονος ποινικός πήρε νέα άδεια από τις φυλακές, οι αστυνομικοί άκουσαν χάρη στον υπερκοριό ότι στο αεροδρόμιο θα τον περίμενε ο «κολλητός» του!

Ετσι, πήραν θέση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και, μόλις το δίδυμο συναντήθηκε μετά την αποβίβαση του 46χρονου, έβγαλαν τις χειροπέδες και οδήγησαν και τους δύο στην Ασφάλεια.

Εκεί κλήθηκε και ο Πάνος Καλλίτσης, ο οποίος αναγνώρισε στα πρόσωπα των δύο συλληφθέντων τους ανθρώπους που εκείνο το βράδυ του Ιανουαρίου παρ' ολίγον να κόψουν το νήμα της ζωής του. Λίγο αργότερα, συνελήφθη στο κατάστημα που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας και ο Ιρακινός, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στο αιματηρό περιστατικό με τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα