Ερευνα για τις offshore

15:42 4/6/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕρευνα για τις offshoreΣάββατο, Ιούνιος 4, 2016 - 15:00

Ολα στο «φως» έρχονται για τη ρύθμιση για τις offshore, η οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκπομπής «Checkpoint Alpha», αύριο στις 2 παρά τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα στον Αlpha.

Η μάχιμη ενημερωτική εκπομπή της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου ερευνά ποιες είναι οι υποθέσεις με offshore στις οποίες εμπλέκονται πολιτικοί και βρίσκονται στη Δικαιοσύνη.

Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου εστιάζει στο

πώς και ποιοι αντέδρασαν για την αρχική ρύθμιση και γιατί η κυβέρνηση την πήρε πίσω. Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα της εκπομπής προκύπτει ότι σήμερα εκτός από την υπόθεση του πρώην αρχηγού κόμματος, η οποία όμως και αυτή έχει ολοκληρωθεί, δεν υπάρχει άλλη υπόθεση που να ερευνάται από τις δικαστικές Αρχές.

Παράλληλα η εκπομπή φιλοξενεί αποκλειστικές δηλώσεις του μέλους της Επιτροπής κατά της Διαφθοράς, του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO) Christophe Speckbacher, σχετικά με τις προτάσεις για την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων ο Christophe Speckbacher αναφέρει: «Ουδέποτε ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά να φέρει ρύθμιση με την οποία να μπορούν οι πολιτικοί να έχουν offshore. Η επιτροπή ζήτησε να αρθούν οι αντιφάσεις που υπήρχαν στον νόμο σύμφωνα με τις οποίες, πρώτον, δεν διευκρινιζόταν επαρκώς ο όρος της εξωχώριας και, δεύτερον, ενώ απαγορευόταν οι πολιτικοί να έχουν εξωχώριες στη δήλωση του “πόθεν έσχες” ζητούνταν να αναφέρεται η συμμετοχή τους σε αυτές».

Επιπλέον, η εκπομπή «Checkpoint Alpha» εστιάζει στις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την πολύμηνη απεργία των δικηγόρων.

Απεργία δικηγόρων

Συγκεκριμένα το κόστος μόνο από τις δίκες που δεν έγιναν στην Αθήνα υπολογίζεται στα 5.000.000 ευρώ, όπως εξηγεί η αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ιωάννα Καλαντζάκου - Τσατσαρώνη. Ταυτόχρονα, υπολογίζεται ότι οι δίκες που δεν έγιναν μόνο στην Αθήνα φτάνουν τις 150.000.

Στο στούντιο μαζί με τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου θα βρίσκονται ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας και ο νομικός Βασίλης Χειρδάρης.

Checkpoint AlphaΓιάννα Παπαδάκου
Keywords
Τυχαία Θέματα