Απέραντος τεκές ο «Αγιος Ανδρέας»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑπέραντος τεκές ο «Αγιος Ανδρέας»Πέμπτη, Οκτώβριος 8, 2015 - 15:37

Στο έλεος ληστών, ναρκομανών και μεθυσμένων το Νοσοκομείο Πάτρας, με τους γιατρούς να έχουν και ρόλο σεκιούριτι

Καθήκοντα... σεκιούριτι εκτελούν πλέον οι γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, αφού η ανεπαρκής φύλαξη έχει μετατρέψει το κτίριο σε ξέφραγο αμπέλι, με αποτέλεσμα να εισβάλλουν μεθυσμένοι και τοξικομανείς και να αρπάζουν φάρμακα και σύριγγες, να κλέβουν τους ασθενείς και να προκαλούν επεισόδια!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΙΝΑ

ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων «Ιπποκράτης», νύχτα και μέρα, με ή χωρίς εφημερία, το προσωπικό αναγκάζεται να παίζει τον ρόλο του φύλακα, καθώς συχνά οι ανήμποροι να αμυνθούν ασθενείς έρχονται αντιμέτωποι με κακοποιούς που εισβάλλουν στους θαλάμους. Στα εξωτερικά ιατρεία η κατάσταση είναι εφιαλτική, καθώς, την ώρα που οι γιατροί και οι νοσηλευτές καλούνται να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στα έκτακτα περιστατικά, προσπαθούν ταυτόχρονα να εμποδίσουν τα επεισόδια και τις κλοπές!


«Υπάρχει σοβαρή έλλειψη φύλαξης στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη των βαρδιών, ούτε από φύλακες ούτε από θυρωρούς. Μόλις πριν από λίγες μέρες, τέσσερα άτομα μπήκαν ανενόχλητα στα εξωτερικά ιατρεία κρατώντας μπουκάλια με αλκοόλ στα χέρια και άρχισαν να επιτίθενται στις νοσηλεύτριες.

Αρχικά ζητούσαν να τους δει ψυχίατρος, μετά ήθελαν οποιονδήποτε γιατρό να τους εξετάσει. Είχαν έρθει καθαρά για να προκαλέσουν επεισόδια. Δύο από αυτούς, τελικά, τους συνέλαβε η Αστυνομία» αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Πετρόπουλος.

Ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας

Την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» επιβεβαιώνει στην «Espresso» ο διοικητής του Απόστολος Λέτσιος: «Είναι ελάχιστο το προσωπικό ασφαλείας που υπάρχει, αν αναλογιστεί κανείς την έκταση του νοσοκομείου. Ισα ίσα καλύπτονται τυπικά οι βάρδιες, ένας στην καθεμιά.

Εχουμε ζητήσει από τους αρμοδίους και από το υπουργείο την κάλυψη των κενών με προσωπικό ή χρήματα για να αναλάβει τη φύλαξη ιδιωτική εταιρία. Τίποτα από τα δύο δεν έχει γίνει».
Την ίδια ώρα, είναι ιδιαίτερα σοβαρή η κατάσταση με τους ναρκομανείς που, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, κάνουν χρήση ηρωίνης στην ταράτσα της νέας πτέρυγας ή αναζητούν σύριγγες στα εξωτερικά ιατρεία και επιτίθενται σε νοσηλευτές, όταν αρνούνται να τους δώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα