Ανοίγει ξανά ο «κουμπαράς»

ΠΟΛΙΤΙΚΗΑνοίγει ξανά ο «κουμπαράς»Παρασκευή, Νοέμβριος 28, 2014 - 16:57

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε η καταγγελία της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ. Σταυρούλας Ξουλίδου περί απόπειρας χρηματισμού της με 3.000.000 ευρώ προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την καταγγελία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ο οποίος κατονόμασε το πρόσωπο που επιχείρησε τη δωροδοκία.
Κατόπιν αυτών, όλα δείχνουν ότι ανοίγει εκ νέου ο φάκελος «κουμπαράς»,

δηλαδή η δικαστική διερεύνηση καταγγελιών περί σχεδίου χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στις οποίες είχε προχωρήσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, επικαλούμενος δημοσίευμα.


Η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κλήθηκε από τον εισαγγελέα να καταθέσει μετά τις δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό και σύμφωνα με τις οποίες η ίδια υπήρξε στόχος απόπειρας δωροδοκίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τις δηλώσεις της βουλευτού Θεσσαλονίκης -τις οποίες έκανε το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky- επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Τελευταία επαφή


Μιλώντας και χθες η κυρία Ξουλίδου, αφού κατονόμασε τον κ. Σουκούρη ως στέλεχος της Ν.Δ., επέμεινε στα όσα έχει δημοσίως δηλώσει, διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες διήρκεσαν αρκετό καιρό και συνήθως γίνονταν μέσω facebook αλλά και κάποιες φορές τηλεφωνικά και ότι η τελευταία επαφή τους έγινε στις 20 Νοεμβρίου, όταν ο συνομιλητής της τη ρώτησε κατά πόσον θυμάται την πρότασή του, προτού της «αποκαλύψει» ότι ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Παναγιώτης Μελάς «τα είχε ήδη πάρει»...
Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Μελά, ο οποίος υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη σε βάρος του κ. Σουκούρη και κατά παντός υπευθύνου. Σε δήλωσή του ο κ. Μελάς χαρακτήρισε «ψευδή, αισχρά, βρόμικα και κακοήθη» τα όσα ελέχθησαν περί χρηματισμού του για να ψηφίσει θετικά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Παράλληλα, ο κ. Μελάς εκφράζει και τη δυσαρέσκειά του στο πρόσωπο της συναδέλφου του κυρίας Σταυρούλας Ξουλίδου για όσα συκοφαντικά ανέφερε για εκείνον, ενώ εμμένει στις θέσεις του περί προβληματισμού του για το αν θα ψηφίσει «ναι» ή «όχι» στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μετά τις νέες καταγγελίες Ξουλίδου και Καμμένου, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος επιτέθηκε στους ΑΝ.ΕΛ.: «Τα νοσηρά κατασκευάσματα για δήθεν απόπειρες χρηματισμού βουλευτών συνιστούν έγκλημα. Η επιχείρηση κατασυκοφάντησης και λάσπης, που ξεκίνησε πριν από μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ, διερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη και μπήκε στο αρχείο, αφού δεν κατατέθηκε το παραμικρό στοιχείο» έγραψε στη σελίδα του στο facebook.
«Παρ' όλα αυτά, βρήκε άξιο συνεχιστή στους ΑΝ.ΕΛ., που συνεχίζουν αδίστακτα την ίδια σκευωρία. Το πρόσωπο που αναφέρουν σαν δήθεν μεσολαβητή για τον επηρεασμό βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι καν μέλος της Νέας Δημοκρατίας» συμπληρώνει στην ανάρτησή του.

Ελενα Σολωμού

Keywords
Τυχαία Θέματα