ΑΕΚ: Καταστρώνουν πλάνα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

ΑΘΛΗΤΙΚΑΑΕΚ: Καταστρώνουν πλάνα για το ντέρμπι με τον ΟλυμπιακόΤρίτη, Οκτώβριος 6, 2015 - 16:19

Αποστολή εξετελέσθη για την ΑΕΚ το απόγευμα της Κυριακής. Η νίκη (1-0) επί του Ατρομήτου ήρθε με αρκετή δυσκολία, ωστόσο ο Τραϊανός Δέλλας και οι παίκτες του κοιτάζουν μπροστά, στο ντέρμπι που θα διεξαχθεί το Σάββατο (17/10, 20.30) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πρόκειται για το κατά τεκμήριο δυσκολότερο ματς που θα κληθεί να δώσει η «Ενωση» φέτος, αλλά το τεχνικό τιμ

ήδη καταστρώνει τα πλάνα του προκειμένου να μελετηθεί ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια.

Ο Δέλλας γνωρίζει ότι το να «πειράξει» το κλασικό, επί των ημερών του, 4-2-3-1 γεμίζοντας τη μεσαία γραμμή με τρίτο ανασταλτικό μέσο στο ντέρμπι της Τούμπας, που έληξε με ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ, ίσως δεν είναι η κατάλληλη κίνηση για την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες. Οι αυτοματισμοί δεν είναι ίδιοι, η ανάπτυξη «χάνει πόντους» και η εκμετάλλευση των κενών χώρων γίνεται πιο δύσκολη.

Από την άλλη, το «κλειδί» στην ενδεκάδα είναι ο Πέτρος Μάνταλος. Με τον Ατρόμητο έπαιξε μερικά μέτρα πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο (ως αμυντικός μέσος, ουσιαστικά) και όχι ως ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό, ένα «τρικ» που πιθανότατα θα δούμε και στο Φάληρο. Με αυτό τον τρόπο, ο 24χρονος αρχηγός της «Ενωσης» έχει περισσότερο χώρο δράσης και, όπως δήλωσε και ο προπονητής του, μπορεί να γυρίζει προς το αντίπαλο τέρμα με την μπάλα στα πόδια και αυτόματα να αυξάνει τις επιθετικές επιλογές της ομάδας του.

Του «τράβηξε το αυτί»

Εξάλλου, πολλούς ξένισε το γεγονός ότι ο Ντιέγκο Μπουονανότε δεν ήταν μέλος της αρχικής ενδεκάδας την Κυριακή (μπήκε ως αλλαγή). Ο Δέλλας θέλησε, πιθανότατα, με αυτό τον τρόπο να «τραβήξει το αυτί» στον «νάνο» για το γκολ που δέχτηκε ο «Δικέφαλος» στη Βέροια (φέρει ευθύνη ο Αργεντινός, καθώς, μπορεί να του έγινε φάουλ, αλλά δεν έπρεπε να παρατήσει τη φάση), αν και το όποιο θέμα θεωρείται λήξαν.

Εν τω μεταξύ, πέραν των διεθνών (Μάνταλος, Αραβίδης, Τζανετόπουλος, Μπαρόχα, Βάργκας), οι υπόλοιποι παίκτες της ΑΕΚ απολαμβάνουν από χθες το διήμερο ρεπό τους. Μάλιστα, η ισπανική «παροικία» των Κορδέρο, Αρθο, Ντιντάκ ταξίδεψε οικογενειακώς στην Κωνσταντινούπολη και φωτογραφήθηκε μπροστά από την Αγία Σοφία. «Χαιρετισμούς από την Κωνσταντινούπολη, το πνευματικό σπίτι της ΑΕΚ» σχολίασε ο Κορδέρο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο Αρθο συμπλήρωσε: «Επιστροφή στις ρίζες της ΑΕΚ». Φαίνεται ότι οι Ιβηρες γνωρίζουν τουλάχιστον τα βασικά ιστορικά στοιχεία της «Ενωσης».

ΠΑΝΟΣ ΚΙΑΠΕΚΑΚΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα