Ζωντανή μουσική σε γραφείο τελετών

ΡΕΠΟΡΤΑΖΖωντανή μουσική σε γραφείο τελετών Τρίτη, Οκτώβριος 6, 2015 - 14:57

Το πρωτότυπο φεστιβάλ με αλλαγή χρήσης των καταστημάτων στην καρδιά του Χαλανδρίου περιλαμβάνει ακόμα και γκαλερί σε sex shop

Ηχος ποπ και ηλεκτρονικής μουσικής παίζει δυνατά στον προθάλαμο ενός μαγαζιού με τζαμαρία. Είναι η live συναυλία σε... γραφείο τελετών! Λίγο πιο κάτω φιλότεχνοι περνούν την πόρτα ενός sex shop για να θαυμάσουν... έκθεση εικαστικών!

Τέτοιες ανατροπές συμβαίνουν αυτές τις μέρες στο Χαλάνδρι, όπου τα μαγαζιά «μεταλλάσσονται» καθημερινά στο πλαίσιο του 2ου Terra Furba Festival!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Το φεστιβάλ έχει σκοπό την τόνωση της αγοράς της πόλης. Η ιδέα γεννήθηκε από τον επιχειρηματία της περιοχής Δημήτρη Παπαϊωάννου, ο οποίος περιγράφει στην «Espresso» τι ακριβώς συμβαίνει αυτή την περίοδο στο Χαλάνδρι: «Προσπαθήσαμε να βρούμε κάτι ώστε να αυξήσουμε την κίνηση στα καταστήματα, αλλά και να το διασκεδάσουμε με ευχάριστο τρόπο. Ετσι, σκεφτήκαμε για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου να αλλάξουμε... χρήση στα καταστήματα.

Το Σάββατο, για παράδειγμα, πολύς κόσμος βρέθηκε σε ένα γραφείο κηδειών που μετατράπηκε σε μουσική σκηνή! Ενα κοκτέιλ μπαρ της περιοχής μεταμορφώνεται σε ανοιχτή αγορά, όπου ανεξάρτητοι δημιουργοί παρουσιάζουν τις πιο ευφάνταστες δημιουργίες τους. Σε ένα sex shop γνωστοί djs στήνουν τις κονσόλες τους για να χαρίσουν μοναδικές μουσικές στιγμές στο κοινό τους»!



Οι εκπλήξεις του πρωτότυπου φεστιβάλ έχουν και συνέχεια. Καθ' όλη τη διάρκειά του, έως τις 11 Οκτωβρίου, θα γίνονται «πικάντικοι» διαγωνισμοί με δώρα... ερωτικά παιχνίδια, αλλά και μια σειρά από αγώνες σε αθλήματα πολύ διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Το «beer-pong» ή το «βελάκι-σφηνάκι-σκοινάκι» είναι μόνο δύο από τα... extreme sports του Terra Furba. «Ο κόσμος διασκεδάζει με τα δρώμενα στα καταστήματά μας.

Σήμερα μετατρέπω το δικό μου μπαρ σε θεατρική σκηνή, για να φιλοξενήσω μια καταπληκτική stand up comedy από γνωστούς και εξαιρετικούς ηθοποιούς. Λίγο πιο κάτω ένα παραφαρμακείο φιλοξενεί μια έκθεση τέχνης, ενώ στο αίθριο καταστήματος με έπιπλα ένας γνωστός dj θα ανέβει στο μπαλκόνι, με σκοπό να μετατρέψει τον χώρο σε club για τους παρευρισκομένους», προσθέτει o κ. Παπαϊωάννου.

Στο facebook, στη σελίδα του Terra Furba Festival, μπορεί κάποιος να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ καταστήματα με φαγητό ή γλυκά έχουν ετοιμάσει ειδικά εδέσματα με «πονηρούς» τίτλους, για όσους θελήσουν να τα γευτούν.



Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζωντανή,zontani