To 42% λέει ότι ευθύνονται εξίσου Βερολίνο και Αθήνα

14:48 6/7/2015 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΨηφοφορία «Bild»:To 42% λέει ότι ευθύνονται εξίσου Βερολίνο και ΑθήναΔευτέρα, Ιούλιος 6, 2015 - 14:43

Φταίνε και οι δύο πλευρές για τη χρεοκοπία της Ελλάδας, όπως εκτιμά ένα σημαντικά μεγάλο ποσοστό της γερμανικής κοινής γνώμης. Σε δημοσκόπηση της γερμανικής εφημερίδας «Bild» το 42% των ερωτηθέντων Γερμανών πολιτών απάντησε πως

η ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας βαραίνει εξίσου την Ελλάδα και τους δανειστές, τη στιγμή που το 50% απάντησε πως η ευθύνη βαραίνει μόνο τη χώρα μας. Αντιθέτως, μόνο ένα 3% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι οι εταίροι ευθύνονται κατ' αποκλειστικότητα για τη χρεοκοπία.

Συμπόνια

Παράλληλα το 56% πιστεύει ότι η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα βλάψει και τη Γερμανία, ενώ το 32% πιστεύει ότι τυχόν Grexit δεν θα επηρεάσει καθόλου τη χώρα του. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το 78% των Γερμανών αισθάνεται συμπόνοια για τον ελληνικό λαό, ενώ μόνο το 21% δηλώνει πως όχι.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη την Πέμπτη, 2 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 503 Γερμανών πολιτών. Τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν χτες στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, η οποία σημειώνει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι έτσι κι αλλιώς δραματική, με «την κυβέρνηση να φέρεται ότι επιθυμεί κούρεμα καταθέσεων για ποσά άνω των 8.000 ευρώ, προκειμένου να αποτρέψει τη χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών».

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα