Ο Σαμαράς παραιτήθηκε από την ηγεσία της Ν.Δ.

14:26 6/7/2015 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Σαμαράς παραιτήθηκε από την ηγεσία της Ν.Δ.Δευτέρα, Ιούλιος 6, 2015 - 14:24

Την παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Κάνοντας λόγο για την ανάγκη για «μια νέα

αρχή» της παράταξής του, ο τέως πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ. αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Νωρίτερα μια σειρά από στελέχη είχαν ζητήσει την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά το Σάββατο ζητώντας του να αποχωρήσει, προκειμένου να ενισχυθεί το ρεύμα υπέρ του «ναι» - κάτι που δεν έκανε, διαρρέοντας μάλιστα ότι θα την κρίνει ο λαός!

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης σε δηλώσεις του έξω από τα κεντρικά της Ν.Δ. στη Συγγρού ανέφερε: «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ξεκαθάρισε ότι η νέα γενιά γύρισε άλλη μία φορά την πλάτη στο παλιό πολιτικό σύστημα. Δύο πράγματα είναι προτεραιότητα τώρα: Πρώτον, ενωμένοι οι Ελληνες να πετύχουμε συμφωνία για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη εντός 48 ωρών, όπως είχε πει ο πρωθυπουργός. Δεύτερον, το υπάρχον πολιτικό σύστημα να καταλάβει το μήνυμα του λαού και να αποχωρήσει. Στο ερώτημα εάν αυτό σημαίνει ότι ζητεί παραίτηση Σαμαρά, ο κ. Ιωαννίδης απάντησε " ο νοών νοείτω". Στην ίδια γραμμή είχε κινηθεί και ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα