330.000.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για τους άπορους πολίτες της χώρας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ330.000.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για τους άπορους πολίτες της χώρας Παρασκευή, Δεκέμβριος 19, 2014 - 17:02

Ξεχωριστό «ταμείο» για τους άπορους πολίτες ολόκληρης της χώρας δημιουργείται με την εκκίνηση του πρώτου Επιχειρησιακού Προγράμματος, που θα εγκριθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο νέο ΕΣΠΑ για τα έτη από 2014 μέχρι 2020 και στο οποίο εντάσσεται επίσης το μεγάλο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Υποδομής προς τους Απόρους».
Το εν λόγω πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται

από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους με 330.000.000 ευρώ για όλη τη χώρα, παρουσιάστηκε χθες στη Θεσσαλονίκη από τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σημειώνεται ότι μόνο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ποσοστό των ανέργων ξεπερνά το 30% και διπλασιάζεται στους νέους αγγίζοντας το 60%, τη στιγμή που 235.000 πολίτες χαρακτηρίζονται άποροι και ευάλωτοι, ενώ 15.000 σιτίζονται καθημερινά σε συσσίτια.

Τα κονδύλια

Οπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε συνδυασμό με το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα», καθώς και με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα σε κάθε περιφέρεια, ενώ τα κονδύλιά του είναι εξασφαλισμένα ό,τι κι αν συμβεί σε πολιτικό επίπεδο. Μάλιστα χτες στη Θεσσαλονίκη και στο «Μακεδονία Παλλάς» άρχισε η δημόσια διαβούλευση που θα ολοκληρωθεί στις 10 Φεβρουαρίου.


Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του νέου προγράμματος, που θα αρχίσει το πρώτο εξάμηνο του 2015 και θα διαρκέσει μέχρι το 2020. «Αναπτύσσουμε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, ώστε να αξιοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους του νεοσύστατου Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους, που συνιστά σημαντικό εργαλείο τόσο για τη χώρα όσο για την Περιφέρειά μας» σημείωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα