«Game of Thrones» κάτω από την Ακρόπολη

SHOWBIZΞυπόλυτη και με μουσική... Molotov υπέρ των Γλυπτών!«Game of Thrones» κάτω από την ΑκρόποληΠαρασκευή, Δεκέμβριος 19, 2014 - 16:10

Είναι μια φλογερή Ισπανίδα που λατρεύει το σουβλάκι και την ελληνική κουζίνα, εντυπωσιάζει σε μικρή και μεγάλη οθόνη, ενώ έχει κατακτήσει -μαζί με την μπάντα της, τους Molotov Jukebox- και τον μουσικό κόσμο. Η Natalia Tena, η οποία συμμετέχει στη σειρά-παγκόσμιο φαινόμενο «Game of Thrones», ενώ έχει ερμηνεύσει και τη Nymphadora Tonks σε τέσσερα φιλμ

του «Harry Potter», βρέθηκε για λίγες μέρες στην Ελλάδα και μίλησε στην «Espresso» για την καλλιτεχνική πορεία της, την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.
Αφορμή της επίσκεψής της στάθηκε η πρεμιέρα της νέας ταινίας της «10.000 km» του Ισπανού Κάρλος Μάρκετ - Μαρσέτ, ο οποίος μας είπε ότι πρόκειται για απίστευτη επαγγελματία, καθώς και το live που έδωσε με τους Molotov Jukebox στο Tiki Bar, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης. Η ενέργεια της... ξυπόλυτης επί σκηνής Natalia παρέσυρε τους θεατές σε gypsy, swing, latin και balkan ρυθμούς. «Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ» είπε σε άπταιστα ελληνικά, ενώ μετά το τέλος υπέγραψε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με τους fans της, καπνίζοντας... ηλεκτρονική πίπα και αφού φόρεσε κολάν και αθλητικά παπούτσια κάτω από το μίνι φόρεμα με τις παγιέτες.

Μετανάστες

Μιλάμε για την ταινία με το ιδιαίτερο θέμα: ένα ζευγάρι ζει χώρια, αφού ο άνδρας αναζητεί καλύτερη δουλειά μακριά από την έγκυο γυναίκα του λόγω κρίσης. «Χωρίζουν για λόγους που είναι πολύ τωρινοί λόγω της καταραμένης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη. Πολύς κόσμος στην Ισπανία -είμαι σίγουρη και στην Ελλάδα- αναγκάζεται να φύγει. Οι Ισπανοί πηγαίνουν συνήθως στη Νότια Αμερική ή στη Βόρεια Αμερική για να μπορέσουν να ζήσουν. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλούς χωρισμούς ανάμεσα σε μέλη οικογενειών, εραστές και φίλους. Κάπως έτσι χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να κρατούμε την επαφή και την αγάπη» λέει η Natalia στην «Espresso» και συνεχίζει: «Εγώ έχω φύγει από την Ισπανία, αλλά η κατάσταση των νέων είναι τραγική. Λίγοι δουλεύουν, κυριολεκτικά οι νέοι σε ηλικία δεν έχουν δουλειά. Ο Βορράς είναι πιο ασφαλής, αλλά στην περιοχή της Σεβίλλης, απ' όπου κατάγεται η μαμά μου, και σε όλη την Ανδαλουσία τα πράγματα είναι άσχημα».
Οση ώρα μιλάμε μαζί της στο πλευρό της είναι ο σύντροφός της και μέλος της μπάντας Sam Apley. Τη συμπληρώνει, την αβαντάρει και την κοιτάζει με αγάπη. Επειδή μένει στο Λονδίνο, τη ρωτάμε για την εκστρατεία που έχει αρχίσει για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. «Λυπάμαι πάρα πολύ, είναι τρομερό! Θα πρέπει να σας τα δώσουν πίσω. Εύχομαι να συμβεί, καλή τύχη» δηλώνει. Η Αθήνα ήταν ο τελευταίος σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας των Molotov Jukebox για την προώθηση του πρώτου άλμπουμ τους με τίτλο «Carnival Flower», ενώ με την επιστροφή τους στο Λονδίνο θα αρχίσουν την προεργασία της δεύτερης προσωπικής δουλειάς τους.

Η άγρια Osha, το γυμνό και οι... τρίχες

ΟΤΑΝ η κουβέντα φτάνει στο «Game of Thrones» ο Sam -δήθεν απηυδισμένος- κάνει πως φεύγει. Η αλήθεια πάντως είναι ότι από κοντά η Natalia δεν θυμίζει πολύ την «άγρια» Osha. «Είναι κολασμένα σέξι! Ναι, την αγαπώ, τι να πω;» εξομολογείται ο Sam για την ηρωίδα την οποία ενσαρκώνει η αγαπημένη του. Οσο για το αν θα τη δούμε στην 5η σεζόν που αρχίζει σε λίγους μήνες; «Δεν μπορώ να σας πω τίποτα! Είναι έκπληξη, δεν μπορώ να πω! Θα πρέπει να περιμένετε» μας λέει και μοιράζεται μαζί μας την αγωνία για την έκδοση του έκτου βιβλίου του George R.R. Martin. «Περιμένω και εγώ με ανυπομονησία. Θέλω να ξέρω τι γίνεται στη συνέχεια» τονίζει.
Μας μιλάει για την Oona Chaplin (εγγονή του Charlie και δισέγγονη του Ευγένιου Ο' Νιλ), η οποία ενσάρκωσε την Talisa, σύζυγο του Robb Stark. Οι δυο τους είναι φίλες. «Θα είμαι για πάντα... παντρεμένη μαζί της» λέει γελώντας και συμπληρώνει: «Λυπήθηκα πάρα πολύ που "πέθανε", επειδή ήλπιζα να τη βλέπω περισσότερο, περάσαμε αρκετό χρόνο στο Μπέλφαστ, αλλά μου άρεσε ο τρόπος που πέθανε! Μου άρεσε που τη μαχαίρωσαν στην κοιλιά, ήταν δραματικός θάνατος». Τη ρωτάμε για τη γυμνή σκηνή που είχε με τον Theon Greyjoy και την... αποτρίχωση στα απόκρυφα σημεία. «Ως... άγρια ήθελα να έχω τρίχες. Νομίζω πως θα έπρεπε να έχω πολλές τρίχες. Και είναι κρίμα γιατί δεν μου το είπαν, νόμιζα ότι δεν θα το κάναμε ολόκληρο το πλάνο».

Ελισσάβετ Κυρίτση
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα