Βόλος: Τα μνημόνια έπληξαν ανεπανόρθωτα το χώρο της υγείας

13:15 24/4/2013 - Πηγή: TNSite
Με ζοφερά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στο χώρο της υγείας ο υπεύθυνο της επιτροπής υγείας κοινοβουλευτικού ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος στις 7:30 σήμερα το απόγευμα θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου με θέμα «Η κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ». Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Ξανθός επισήμανε ότι στην ουσία στη χώρα μας έχουν δημιουργηθεί συνθήκες
υγειονομικής φτώχειας που καθημερινά οξύνονται, καθώς οι μνημονιακές δεσμεύσεις έχουν πλήξει ιδιαίτερα το χώρο της υγείας. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να απαλύνει την αγωνία των πολιτών με ενέσεις αισιοδοξίας, όμως στην ουσία τόνισε είμαστε σε ένα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

Ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι, η δημόσια περίθαλψη θα πρέπει να γίνει και υπόθεση των τοπικών κοινωνιών και να παλέψουν για να υπάρχει αξιοπρέπεια στην φροντίδα των ασθενών. Επισήμανε ότι το σύστημα υγείας θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό κι ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει ένα σχέδιο που περιλαμβάνει ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας. Τόνισε ότι το κόμμα του θα φροντίσει στην ουσία να παταχθεί η διαφθορά στο συγκεκριμένο χώρο. «Εδώ και χρόνια ακούμε το Υπουργείο να διακηρύσσει ότι θα δείξει μηδενική ανοχή. Οι άνθρωποι που εμπλέκονταν είχαν την πολιτική κάλυψη του φαύλου συστήματος. Εμείς δεν έχουμε σχέση με το κύκλωμα. Δε μας έχει κανείς στο τσεπάκι του και διεκδικούμε αλλαγή πορείας». Από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας του κόμματος Αλεξ. Μεϊκόπουλος επισήμανε ότι το επίπεδο υγείας στη χώρα μας έχει καταβαραθρωθεί, με το 3ο μνημόνιο να δίνει τη χαριστική βολή. Ανέφερε ότι πάνω από 10.000 κλίνες θα καταργηθούν, ενώ η χρηματοδότηση στου συστήματος μειώθηκε από το 2009 κατά 41%. Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί ένα δωρεάν σύστημα υγείας, έχει προτάσεις για ανάπτυξη της Α’ θμιας φροντίδας υγείας με έμφαση στην πρόληψη και φυσικά τόνισε ότι άμεσα θα πρέπει να σταματήσει να ισχύει το μνημόνιο για να καλυτερεύσει η ζωή των πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα