Emma Delta: Δίκαιη η προσφορά για τον ΟΠΑΠ

12:15 24/4/2013 - Πηγή: TNSite
«Καταθέσαμε μια δίκαιη προσφορά σε μια ανοιχτή διαδικασία». Αυτό υπογράμμισε ο Tσέχος επενδυτής Jiri Smejc, ο οποίος συμμετέχει στην κοινοπραξία Emma Delta, την εταιρία που κατέθεσε προσφορά στο διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ, σύμφωνα με το Reuters.

Το πρακτορείο

σημειώνει ότι ο κ. Smejc δεν θέλησε να απαντήσει για το εάν θα καταβάλλει νέα, βελτιωμένη προσφορά για τον Οργανισμό, όπως έχει ζητήσει η Αθήνα.

Σημειώνεται ακόμη πως το Reuters αναφέρει ότι η εταιρία κατέθεσε προσφορά ύψους 622 εκατ. ευρώ για την αγορά του 33% του ΟΠΑΠ, και το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε από την εταιρία βελτιωμένο τίμημα. Ουσιαστικά το τίμημα ανέρχεται στα 682 εκατ. ευρώ εάν συμπεριλάβει κανείς τα μερίσματα ύψους 60 εκατ. ευρώ που θα πάρει το Δημόσιο με βάση τους όρους της συμφωνίας.

Στέλεχος της Emma Delta που επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι Deutsche Bank και Εθνική Τράπεζα,εκτίμησαν το τίμημα στα 610 εκατ. ευρώ.

«Το due diligence που διενεργήσαμε πριν την προσφορά ανέδειξε διάφορα εσωτερικά δομικά προβλήματα στον ΟΠΑΠ, με την κερδοφορία να πιέζεται από την δυσκίνητη εταιρική δομή και τις σφιχτές ταμειακές ροές, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί για την επόμενη διετία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το fund, σύμφωνα με το Reuters..

«Υπάρχει επίσης σημαντικός βαθμός αβεβαιότητας για τις μελλοντικές ροές εσόδων από τα VLTs (videolottos), το online gaming και τα κρατικά λαχεία», αναφέρει, προσθέτοντας ότι έχει εμπιστοσύνη πως η προσφορά θα γίνει αποδεκτή.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα