Το περπάτημα «μπορεί να σώσει τη ζωή μας»

07:50 8/10/2013 - Πηγή: TNSite

Χιλιάδες ζωές θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο, εάν μικροί και μεγάλοι φρόντιζαν να περπατούν καθημερινά λίγη ώρα, ανακοίνωσαν δύο βρετανικοί υγειονομικοί φορείς.

Σε έκθεση για το περπάτημα που έδωσαν στη δημοσιότητα ο οργανισμός για τη βάδιση Ramblers και ο οργανισμός για τον καρκίνο Macmillan Cancer Support γράφουν ότι η καθιστική ζωή είναι υπεύθυνη για το 16,9% των πρόωρων θανάτων, το 10,5% των κρουσμάτων καρδιοπάθειας, το 13% των κρουσμάτων τύπου 2 διαβήτη, το 18,7%

των κρουσμάτων καρκίνου του παχέος εντέρου και το 17,9% των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού.

Συνολικά, σημειώνουν, η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, στεφανιαίας νόσου, εγκεφαλικού και διαβήτη κατά 25-30%, μειώνοντας το προσδόκιμο επιβιώσεως κατά τουλάχιστον 3-5 χρόνια.

Η έκθεσή τους, που τιτλοφορείται «Walking Works», υπολογίζει ότι μόνο στην Αγγλία, το συστηματικό περπάτημα θα μπορούσε να μειώνει ετησίως:

* Κατά 36.815 τους θανάτους απ’ όλες τις αιτίες

* Κατά12.061 τις επείγουσες διακομιδές στα νοσοκομεία λόγω στεφανιαίας νόσου

* Κατά 6.735 τα κρούσματα καρκίνου του μαστού

* Κατά 4.719 τα κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου

Επιπλέον, θα μειωνόταν κατά 294.730 ο αριθμός των Άγγλων που ζουν με σακχαρώδη διαβήτη.

Οι δύο οργανισμοί δημοσίευσαν την έκθεσή τους στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Walking for Health», την οποία άρχισαν σε μία προσπάθεια να πείσουν τον κόσμο να σηκωθεί από τις καρέκλες.

«Η Δύση αντιμετωπίζει μία σοβαρή κρίση αδράνειας, η οποία μπορεί να αντιμετωπισθεί με πολύ απλό τρόπο», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ramblers κ. Μπένεντικτ Σάουγουωρθ. «Το περπάτημα είναι ο πιο προσβάσιμος και ανέξοδος τρόπος που έχει ο κόσμος για να είναι δραστήριος».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Κέβιν Φέντον, διευθυντής του Τομέα Υγείας της εκτελεστικής υπηρεσίας Public Health England που υπάγεται στο βρετανικό υπουργείο Υγείας, τόνισε ότι η καθιστική ζωή έχει «απειλητικές για τη ζωή συνέπειες».

«Η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρών ασθενειών, όπως ο τύπου 2 διαβήτης, η καρδιοπάθεια και ορισμένοι καρκίνοι», είπε.

«Αυξάνει επίσης δραματικά τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Η υποστήριξη του κόσμου ώστε να είναι πιο δραστήριος μέσω της βάδισης, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό τμήμα της λύσης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε».

Πηγή : Web Only

Τα Νέα

Keywords
Τυχαία Θέματα