Το Κύπελλο των... βασιλιάδων

13:15 16/5/2013 - Πηγή: TNSite
Το 1992 ήταν η τελευταία φορά που οι δύο μεγάλοι σύλλογοι της Μαδρίτης, η Ρεάλ και η Ατλέτικο, είχαν βρεθεί αντιμέτωποι σε τελικό Κυπέλλου Ισπανίας.

Έχουν περάσει έντεκα χρόνια και η καθεμία ομάδα -για δικούς της λόγους- θέλει να κατακτήσει το Copa Del Rey.

Δηλαδή, το «Κύπελλο του Βασιλιά».

Ωστόσο, και οι δύο της Μαδρίτης έχουν από έναν… ηγεμόνα που ξεχωρίζει τη φετινή σεζόν από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές τους.

Οι «μερένχες» έχουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ισπανικές

διοργανώσεις και την Ευρώπη, πετυχαίνοντας γκολ σε κρίσιμα για εκείνους ματς.

Από την άλλη, οι «ροχινμπλάνκος» είχαν χρόνια να βρουν έναν σκόρερ με την εκτελεστική δυνότητα του Ρανταμέλ Φαλκάο και φέτος εκείνος πήρε πάνω του αυτό το φορτίο.

Τη φετινή σεζόν ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έχει πετύχει 54 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ στο ενεργητικό του υπάρχει το καθοριστικό γκολ που είχε πετύχει το 2011 στο Μεστάγια κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Όσον αφορά τον Κολομβιανό στράικερ, έχει κερδίσει πέντε τελικούς που έχει παίξει στην Ευρώπη (Δύο Κύπελλα Πορτογαλίας με την Πόρτο, ένα Europa League με την Πόρτο και την Ατλέτικο και ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης με την ισπανική ομάδα), έχοντας σημειώσει συνολικά 8 τέρματα.

Επίσης, τη φετινή σεζόν μετράει 34 γκολ σε 39 αγώνες με τη φανέλα της άλλης ομάδας της Μαδρίτης.

Όπως είναι φυσικό, τα φώτα θα είναι στραμμένα σε αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές, με τον Ρονάλντο και τον Φαλκάο να δηλώνουν αποφασισμένοι να βοηθήσουν τις ομάδες τους να φτάσουν στην κατάκτηση ενός τίτλου τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα