Γευστική «παρέλαση» από τον Άθω και τη Χαλκιδική

13:15 16/5/2013 - Πηγή: TNSite
Πανηγυρικά άνοιξε χθες τις πύλες του το Mount Athos Area Gourmet 2013, όπου στο σαλόνι του εκπαιδευτικού ομίλου Le Monde στην Αθήνα, υποδέχθηκε κοινό και εκπροσώπους Tύπου, προσφέροντας αυθεντικό ελληνικό κολατσιό, φτιαγμένο από τους σπουδαστές του ομίλου με βιολογικά προϊόντα που έρχονται κατευθείαν από το Αριστοτελικό Βουνό και τον Άθωνα!

Μεταξύ των εδεσμάτων που παρέλασαν από το εορταστικό τραπέζι

βρίσκονταν Ελληνική φέτα Αρναίας, βιολογικό αγιορείτικο μέλι και μέλι Αρναίας, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα με φρούτα από το Στρατονικό Όρος, ομελέτες με φρέσκα αυγά και μανιτάρια Αρναίας.

Ακόμη, τις γευστικές εντυπώσεις έκλεψαν χορτόπιτες με αγριόχορτα και πίτες με αρμυρίκια του αγιορείτικου κόλπου, αμυγδαλωτά λουλούδια Αμμουλιανής, γιαούρτι Αρναίας, λαδόπιτες και ελαιόψωμα με πρώτες ύλες από τον κάμπο των Πυργαδικίων, στριφτάρια και μπουρέκια με κίτρινα και λευκά τυριά από την Ολυμπιάδα, αφεψήματα με βιολογικά βότανα από το Άγιο Όρος, τραχανόσουπες από την ορεινή Βαρβάρα!

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης η επικεφαλής της διοργάνωσης, η chef Ντίνα Νικολάου παρουσίασε τα προϊόντα της περιοχής και τους 10 τοπικούς παραγωγούς, οι οποίοι συμμετέχουν στο φεστιβάλ, αποτυπώνοντας το χρώμα και το ύφος της γιορτής και αποδεικνύοντας το άρρηκτο δέσιμο της γαστρονομίας με τον τουρισμό αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει τουριστική μορφή.

Η γιορτή συνεχίζεται το επόμενο τετραήμερο στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, όπου το Αριστοτελικό Βουνό και η έμπνευση που δημιουργεί στους συμμετέχοντες chefs αποτυπώνονται σε menu, πιάτα και γεύσεις που τιτλοφορούνται «Βοτανολογώντας το Βουνό του Αριστοτέλη».

Η εβδομάδα που διανύουμε δίνει τη δυνατότητα στους θεματικούς επισκέπτες της περιοχής να γνωρίσουν την αρχαιοελληνική κουζίνα αλλά και τις αριστοτελικές επιρροές / γεύσεις, παράλληλα δε τους προσκαλεί σε μεθυστικούς περιπάτους στο κατάφυτο Στρατονικό Όρος και τον Άθωνα, που αποτελούν μοναδικές τουριστικές εμπειρίες αλλά και εμπειρίες ζωής!

Το Mount Athos Area Gourmet 2013 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα