Τηλεφωνική επικοινωνία Χέιγκελ με τον Αιγύπτιο ομόλογό του

07:43 1/12/2013 - Πηγή: TNSite
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του είχε χθες ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ προκειμένου να εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με τον αιγυπτιακό νόμο για τις διαδηλώσεις στη χώρα, βάσει του οποίου συνελήφθησαν μια ομάδα κοριτσιών και πολιτικοί ακτιβιστές, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου.

Ο Χέιγκελ, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία

που είχε το πρωί του Σαββάτου με τον Αιγύπτιο υπουργό Άμυνας Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σισί, είπε ότι η προσέγγιση της αιγυπτιακής κυβέρνησης σχετικά με την ελευθερία του λόγου θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια επίδειξη της «δέσμευσης για μια όχι βίαιη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς μετάβαση στη δημοκρατία», είπε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Καρλ Γουγκ.

Ο εν λόγω αιγυπτιακός νόμος, βάσει του οποίου απαγορεύονται οι διαδηλώσεις χωρίς προτού να έχει δοθεί η έγκριση της αστυνομίας, ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την μεταβατική κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τον στρατό και έχει προκαλέσει την κατακραυγή μεταξύ των ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Έκτοτε, η αστυνομία έχει κάνει χρήση δακρυγόνων και αντλίες νερού προκειμένου να διαλύσει διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον έκπτωτο πρόεδρο, Μοχάμεντ Μόρσι, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Είκοσι μία γυναίκες, οι οποίες πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία, συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν την Πέμπτη σε έως και 11 χρόνια φυλάκισης για τη συμμετοχή τους στη βίαιη διαδήλωση υποστήριξης του Μόρσι. Επτά από τις γυναίκες ήταν κάτω των 18 ετών με την μικρότερη να είναι μόλις 15.

Ο Γουγκ δήλωσε ότι οι δύο υπουργοί Άμυνας συζήτησαν επίσης θέματα σχετικά με την τρομοκρατία, την ασφάλεια των συνόρων καθώς και ζητήματα όπως η Συρία και το Ιράν.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα