Στους δρόμους οι Γερμανοί: Εναντιώνονται στην ενεργειακή μετάβαση

05:08 1/12/2013 - Πηγή: TNSite

Οι διαδηλωτές, που ανέρχονταν σε 16.000 σύμφωνα με τους οργανωτές, διαδήλωσαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα περίπου εξήντα οργανώσεων που μέμφονται τη μελλοντική κυβέρνηση –η συγκρότηση της οποίας εξαρτάται ακόμη από την ψήφο των μελών του SPD– ότι έθεσε εν αμφιβόλω το πέρασμα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που είχε αποφασιστεί μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα.

Ο συνασπισμός "εννοεί να πλήξει την ενεργειακή μετάβαση και να επιβραδύνει την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας", κατήγγειλε ο υπεύθυνος

της οργάνωσης προάσπισης του περιβάλλοντος Campact, Κριστόφ Μπάουλτς.

"Ο κόσμος θέλει μια έξοδο από την πυρηνική ενέργεια και την εγκατάλειψη του άνθρακα. Αν οι CDU/CSU και το SPD πάρουν έναν άλλον δρόμο, σήμερα θα είναι η αρχή ενός μεγάλου κινήματος διαμαρτυρίας", προειδοποίησε ο Γιόχεν Στάι, της αντιπυρηνικής οργάνωσης "ausgestrahlt" ("ακτινοβολημένος").

Το πρόγραμμα της μελλοντικής γερμανικής κυβέρνησης ορίζει νέους στόχους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που συνεπάγονται έναν ρυθμό ανάπτυξης κατώτερο από εκείνον των τελευταίων ετών, ανέφερε αυτή την εβδομάδα η ομοσπονδία BEE των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Από τώρα και μέχρι το τέλος Απριλίου, όλο το σύστημα της υποστήριξης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει εξάλλου να αναθεωρηθεί. Οι επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια θα μειωθούν, π.χ. για την αιολική ενέργεια στο έδαφος ή για τη βιομάζα.

Αναφέρει επίσης ότι "οι συμβατικοί σταθμοί (άνθρακα και αερίου) είναι απαραίτητοι για την ώρα".

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου και ακολούθησε πορεία προς την καγκελαρία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα