Τέσσερις φορές μεγαλύτερο το κόστος των φυσικών καταστροφών

04:50 1/12/2013 - Πηγή: TNSite

Τετραπλάσιο είναι την τελευταία δεκαετία το κόστος από τις ζημιές που προκαλούν οι φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο σε σχέση με τη δεκαετία του 1980, όπως αναφέρει σε μελέτη της η Παγκόσμια Τράπεζα.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια περίπου 2,5 εκατ. πρόσωπα έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας φυσικών καταστροφών. Εκ αυτών, τα τρία τέταρτα των θανάτων οφείλονταν σε ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ οι ζημίες από αυτά ανήλθαν συνολικά σε περίπου 4 δισεκατομμύρια

δολάρια, διευκρίνισε στην σχετική έκθεσή του που έδωσε στην δημοσιότητα στη Βαρσοβία, στο περιθώριο του συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, ο διεθνής αυτός χρηματοοικονομικός θεσμός.

"Ο τυφώνας Χαϊγιάν, ο ισχυρότερος που έχει πλήξει ποτέ τις Φιλιππίνες, δείχνει πώς η κλιματική αλλαγή εντείνει την σφοδρότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων", επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΤ Τζιμ Γιονγκ Κιμ, σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η έκθεση της ΠΤ υπενθυμίζει ότι οι χώρες που πλήττονται περισσότερο από τις φυσικές καταστροφές είναι συνήθως οι χώρες που είναι οι περισσότερο φτωχές: ο κυκλώνας Τόμας, ο οποίος είχε σαρώσει την μικρή νησιωτική χώρα της Αγίας Λουκίας το 2010, προκάλεσε καταστροφές και ζημίες αξίας ίσης με το 43% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της.

Copyright © 2012 - 2013 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα