Συνεδριάζει σήμερα η Βουλή της Ουκρανίας

09:44 28/1/2014 - Πηγή: TNSite
Η Βουλή της Ουκρανίας αναμένεται να ψηφίσει σήμερα για την απόρριψη του νέου νόμου κατά των διαδηλώσεων, σε μία συνεδρίαση που συγκλήθηκε με φόντο τις συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες ταραχές στη χώρα. Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς δήλωσε πρόθυμος να ανακαλέσει τη νομοθεσία αυτή αλλά παραμένει ασαφές αν οι βουλευτές θα τον στηρίξουν, σημειώνει το BBC.

Η Βουλή αναμένεται

να συζητήσει ακόμα κι άλλα αιτήματα που έχει διατυπώσει η αντιπολίτευση όπως η χορήγηση αμνηστίας στους συλληφθέντες πολίτες.

Ο Γιανουκόβιτς προσέφερε αμνηστία υπό την προϋπόθεση πως οι διαδηλωτές θα αποχωρήσουν από τα οδοφράγματα και θα σταματήσουν να επιτίθενται σε κυβερνητικά κτήρια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σημάδια υποχώρησης των διαδηλωτών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος εμφανίστηκε έτοιμος για παραχωρήσεις κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης χθες.

Εντωμεταξύ η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον επιτάχυνε την προγραμματισμένη επίσκεψή της στην Ουκρανία και αναμένεται να φτάσει σήμερα στη χώρα για συνομιλίες με τον Γιανουκόβιτς και την αντιπολίτευση.

Η ίδια δήλωσε πως θορυβήθηκε από της αναφορές περί κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε δήλωσή της στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης η υπουργός Δικαιοσύνης Olena Lukash τόνισε πως «η αξιοπιστία της κυβέρνησης» θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση ενώ, σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, δεν αποκλείονται αλλαγές στα υπουργεία.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα