Συζητήσεις για να προστατευτούν γυναίκες και παιδιά στη Χομς

09:22 28/1/2014 - Πηγή: TNSite
Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λάκνταρ Μπραχίμι δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση εξακολουθούν να συζητούν πώς οι γυναίκες και τα παιδιά θα μπορέσουν να απομακρυνθούν από την παλιά πόλη της Χομς, όμως πρόσθεσε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση σχετικά με τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη που πολιορκείται εδώ και μήνες από τον συριακό στρατό.

Ο Μπραχίμι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνάντηση που είχε και με τις δύο πλευρές, επεσήμανε ότι υπάρχει προφανής

επιθυμία να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, όμως πρόσθεσε ότι δεν ποτέ δεν ανέμενε να γίνει ένα θαύμα για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, που διαρκεί σχεδόν τρία χρόνια.

«Σας είπα χθες ότι η (συριακή) κυβέρνηση συμφώνησε να απομακρυνθούν οι γυναίκες και τα παιδιά από την παλιά πόλη της Χομς. Πιστεύω ότι ακόμη συζητάνε πώς μπορεί να γίνει αυτό. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να το υλοποιήσει, αλλά δεν είναι εύκολο γιατί υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές και υπάρχουν κάθε είδους προβλήματα», υπογράμμισε ο διεθνής μεσολαβητής.

Ο Μπραχίμι πρόσθεσε επίσης: «Δυστυχώς, δεν υπάρχει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός ή μείωση της βίας που ασκείται στη Συρία».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα