Συνεχίζεται η πολιτική αναταραχή στη Βουλγαρία

03:08 28/9/2013 - Πηγή: TNSite
Για την ερχόμενη εβδομάδα αναβλήθηκε η ψηφοφορία της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Πλάμεν Ορεσάρσκι, που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης GERB Μπόικο Μπορίσοφ.

Η ψηφοφορία ανεβλήθη επειδή το βουλγαρικό κοινοβούλιο, για άλλη μια φορά, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη απαρτία (120 συν ένας - τουλάχιστον - βουλευτές).

Εξαιτίας και της

σημερινής απουσίας των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην αρχή της συνεδρίασης δήλωσαν παρόντες μόνο 109 βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών», ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα της παράταξης «Ατάκα» απουσιάζει σε αποστολή στις Βρυξέλλες.«Αυτή η Βουλή δεν είναι νόμιμη, δεν είναι αποδεκτή για την κοινωνία, δεν είναι αποδεκτή και για μας» δήλωσε ο κ. Μπορίσοφ, εξηγώντας το μποϊκοτάρισμα της συνεδρίασης.

Η απουσία του GERB από την αίθουσα είναι - όπως είπε – «ένα μόνο εργαλείο, με το οποίο τους εξαναγκάζουμε (τα κόμματα της συμπολίτευσης) να δείξουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν».

«Δεν θέλω να κάνω καμία συζήτηση με αυτή την κυβέρνηση, αλλά θέλω να φύγει» ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε το πάγιο αίτημα του GERB για διάλυση της Βουλής και νέες εκλογές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ χαρακτήρισε τη στάση του GERB ως «πειστική απόδειξη για την πολιτική ανικανότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στερείται οποιαδήποτε επιχειρήματα υπέρ της ανυπόστατης πρότασης μομφής της».

Μάλιστα, ο κ. Στανίσεφ τόνισε ότι «ο κ. Μπόικο Μπορίσοφ συμπεριφέρεται σαν θυμωμένο παιδάκι σε παιδικό σταθμό».Σύμφωνα με τον κ. Στανίσεφ, «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να αναβληθούν για την ερχόμενη εβδομάδα τόσο η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, όσο και το αίτημα του GERB για την παραίτηση του προέδρου της Βουλής, την οποία ζήτησε με δηλώσεις του στον Τύπο ο κ. Μπορίσοφ, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπήκε στην αίθουσα να την καταθέσει, σήμερα, επίσημα».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, «με τη συνεχή υπονόμευση της εργασίας του κοινοβουλίου, η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί, επίσης, να παρεμποδίσει τις προγραμματισμένες σημαντικές τροπολογίες στο Νόμο περί των Δημοσίων Αναθέσεων επειδή θα καταργήσουν το άτυπο μονοπώλιο των προσκείμενων στο GERB μεγάλων οικονομικών συμφερόντων στα δημόσια έργα».

«Τσίρκο, αντί για νομοθετικό έργο στη Βουλή» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της εφημερίδας «Στάνταρτ» για το θέμα, το οποίο καλύπτει εκτενώς και ο υπόλοιπος Τύπος.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα