«Πολύ θετική πρωτοβουλία για το σύνολο των δανειοληπτών»

10:07 28/5/2013 - Πηγή: TNSite
Για τις ελαφρύνσεις μέσω τραπεζών που ενδέχεται να γίνουν για τους δανειολήπτες, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο κ. Στεργίου είπε χαρακτηριστικά ότι «όλοι όσοι κάνουν αυτού του είδους την κριτική, κάθε καλόπιστη κριτική είναι καλή, πρέπει να τους πω ότι είναι καλή εξέλιξη αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης και αφορά λίγους; Είναι κακή και δεν αφορά κανέναν; Τι είναι τελικά αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης;», αναρωτιόταν.

Και σημείωσε πως «αυτό που λέω εγώ, επειδή

ακριβώς έχουμε μελετήσει τα αντίστοιχα σχήματα ανακούφισης σε όλη την Ευρώπη, θέλω να πω ότι είναι μια μοναδική πρωτοβουλία. Είναι πολύ θετική για το σύνολο των δανειοληπτών και μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για να ρυθμίζονται κατά αυτό τον τρόπο όλα τα δάνεια».

Ο κ. Στεργίου πρόσθεσε μάλιστα ότι «μόνο που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χρήματα που παίρνουν και θα πάρουν οι τράπεζες για την σταθεροποίηση τους είναι χρήματα καταρχήν των ευρωπαίων φορολογούμενων και στη συνέχεια βαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους. Άρα, δεν θα πρέπει αυτή η προσέγγιση να επιβαρύνει τους 8 στους 10 Έλληνες, που συνεχίζουν να πληρώνουν τα δάνειά τους και θα πληρώσουν και επιπλέον φόρους για να καλύψουν τις απώλειες. Εμείς ενδιαφερόμαστε για το σύνολο του ελληνικού λαού που είναι συνεπείς».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα