Πέντε συλλήψεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων στην Κίνα

13:42 22/10/2013 - Πηγή: TNSite
Σε πέντε συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές στην Κίνα για εκβιασμό και σπορά ψευδών ειδήσεων μέσω ίντερνετ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, καθώς η κυβέρνηση της χώρας εντείνει τις προσπάθειες να αντιμετωπίσει τη διασπορά φημών.

Το διαδίκτυο και τα μπλογκ αποδεικνύονται πιθανή εναλλακτική στα υπό στενή «παρακολούθηση» κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα

με το Xinhua, ο Ge Qiwei τον οποίο χαρακτήρισε επικεφαλής της ομάδας των συλληφθέντων, εμφανιζόταν ως δημοσιογράφος και εκβίαζε τους αξιωματούχους με αρνητικές ειδήσεις. «Κατασκεύαζε και μετέδιδε φήμες για να δημιουργήσει πρόβλημα πλήττοντας την εικόνα της τοπικής κυβέρνησης και τη δημόσια τάξη» ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο το γραφείο του εισαγγελέα.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Κίνα από τον Αύγουστο, σύμφωνα με κινεζικά μέσα και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά κάποιοι κρατούνται ακόμα.

Σύμφωνα με το Xinhua ο Ge ομολόγησε τις πράξεις του κι έγραψε: «Η ανεύθυνη διάδοση πληροφοριών έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στη κοινωνία μας».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα