Τηλεφωνικη επικοινωνια ομπαμα - ολαντ για το θεμα των παρακολουθησεων...

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με αφορμή το σάλο που έχει ξεσπάσει έπειτα και από τις αποκαλύψεις της γαλλικής εφημερίδας Le Monde ...
για τις ευρείας κλίμακας παρακολουθήσεις των συνομιλιών των γάλλων πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
«Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τις πρόσφατες αποκαλύψεις στον Τύπο- μερικές από τις οποίες έχουν
διαστρεβλώσει τις δραστηριότητές μας, ενώ μερικές άλλες έχουν εγείρει εύλογα ερωτήματα στους φίλους και τους συμμάχους μας σχετικά με το πώς χρησιμοποιούνται αυτές οι δυνατότητες», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
«Ο πρόεδρος (Ομπάμα) κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει την επανεξέταση των τρόπων που συλλέγουμε πληροφορίες, έτσι ώστε να ισορροπηθούν σωστά οι νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτών και των συμμάχων μας με τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αναπόσπαστο δικαίωμα κάθε ανθρώπου» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει λέγοντας ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι χώρες τους θα πρέπει να συνεχίσουν τη συζήτηση του ζητήματος μέσω της διπλωματικής οδού.
Σύμφωνα με τη Le Monde, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ πραγματοποίησε 70,3 εκατομμύρια καταγραφές τηλεφωνικών δεδομένων στη Γαλλία από τις 10 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2013. Η εφημερίδα επικαλέστηκε έγγραφα που αποκάλυψε ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν.
Πηγή: Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα