Πανιώνιος-Skoda Ξάνθη 3-3

21:24 14/4/2013 - Πηγή: TNSite
Σ' ένα εκπληκτικό παιχνίδι το οποίο είχε δύο ανατροπές Πανιώνιος και Ξάνθη πέτυχαν έξι γκολ συνολικά και μοιράστηκαν τους βαθμούς. Με 10 από το 30' οι φιλοξενούμενοι που πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, έσωσαν την παρτίδα στο τέλος οι "κυανέρυθροι".

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια

της φετινής Superleague έλαβε χώρα στη Νέα Σμύρνη, όπου Πανιώνιος και Ξάνθη χάρισαν απλόχερα θέαμα.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητες και αυτό τις βοήθησε να βρουν πολλούς χώρους, να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες και τελικά να έρθουν ισόπαλες με 3-3.

Συνολικά και δεδομένου και του αριθμητικού μειονεκτήματος που είχε, η Ξάνθη ήταν καλύτερη, όμως, δεν κατάφερε να πάρει ένα ακόμη διπλό. Οι ακρίτες δημιούργησαν πάρα πολλές ευκαιρίες, θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί στο σκορ πολύ πριν το πέναλτι του Μαρσελίνιο, όμως, όχι μόνο έχασαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν, αλλά και τους τρεις βαθμούς, γεγονός που τους καθιστά αδιάφορους την τελευταία αγωνιστική. Από την άλλη ο Πανιώνιος γλίτωσε την εντός έδρας ήττα στον τελευταίο του αγώνα για φέτος στη Νέα Σμύρνη χαροποιώντας έτσι τους οπαδούς του.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Βοηθοί: Κατσιώτης, Αναστόπουλος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παναγόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κουλουχέρης, Παντίδος, Κούρος, Ρόκας (Παναγιωτούδης 61'), Σάμαρης (Ντούνης 71'), Μενδρινός (Μπούζας 82'), Γουνδουλάκης, Κολοβός, Αραβίδης

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Φλίσκας, Ντιέ (Ντάνι 69'), Μαρσελίνιο, Μάνταλος (Πρίττας 86'), Μαρίν, Σολτάνι (Σμιθ 81')

Γκολ: 31' Αραβίδης (σουτ), 48' Κολοβός (σουτ), 89' Κουλουχέρης (σουτ) - 4' Μάνταλος (σουτ), 52' Μάνταλος (σουτ), 85' Μαρσελίνιο (πεν.)

Κίτρινες κάρτες: Γουνδουλάκης (Πανιώνιος), Κουλουχέρης (Πανιώνιος)

Κόκκινες κάρτες: 29' Μαρίν

Εντυπωσιακή εκκίνηση για Ξάνθη

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε το παιχνίδι για την Ξάνθη, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων άλλαξαν ωραία την μπάλα, κανείς δεν ακολούθησε την κίνηση του Μάνταλου κι εκείνος με ωραίο σουτ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Αυτή ήταν η αρχή της κυριαρχίας της Ξάνθης, η οποία για μεγάλο διάστημα ήταν σαφώς ανώτερη του Πανιωνίου. Με εξαίρεση ένα απευθείας φάουλ του Σάμαρη το οποίο έφυγε λίγο άουτ, οι καλές στιγμές ανήκαν ολοκληρωτικά στους ακρίτες για τα επόμενα λεπτά. Στο 19' ο Μαρσελίνιο μπήκε εύκολα στην περιοχή του Πανιωνίου, ο οποίος είχε προβλήματα από δεξιά, σούταρε κι ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μαρίν επιχείρησε να νικήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα με ένα αδύναμο πλασέ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Τέσσερα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Σολτάνι να δοκιμάσει το πόδι του εκτός περιοχής και να στείλει την μπάλα ψηλά. Στο 27' ο Μάνταλος άλλαξε την μπάλα με τον Μαρίν κι έκανε ένα τεχνικό σουτ με το οποίο σημάδεψε την αριστερή γωνιά του Γιαννακόπουλου. Εκείνος, όμως, είχε και πάλι την απάντηση παραχωρώντας κόρνερ.

Αποβολή και ισοφάριση

Μία ανύποπτη φάση ήταν εκείνη που άλλαξε εντελώς τα δεδομένα του αγώνα. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας Γουνδουλάκης και Μαρίν πιάστηκαν στα χέρια και μετά από μερικές λαβές ο Γάλλος αποφάσισε να ρίξει αγκωνιά στον αρχηγό του Πανιωνίου, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η αποβολή του. Οι "κυανέρυθροι" πήραν αμέσως τα ηνία του αγώνα και δύο λεπτά μετά ισοφάρισαν. Ο Αραβίδης πήρε την μπάλα στην περιοχή και με ωραίο γυριστό έφερε στα ίσα το παιχνίδι.

Αυτό το γκολ βοήθησε τους παίκτες του Πανιωνίου να πατούν καλύτερα στα πόδια τους. Ωστόσο, δεν το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και δε δημιούργησαν καμία ευκαιρία στα επόμενα λεπτά. Αντιθέτως, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν και μία καλή ευκαιρία στο 45'. Ο Μαρσελίνιο βρέθηκε απέναντι στον Γιαννακόπουλο, αλλά πλάσαρε άουτ.

Αρχή με γκολ

Όπως το πρώτο έτσι και το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ. Μόνο που αυτή τη φορά κεφάλι στο σκορ πήρε ο Πανιώνιος. Όλα άρχισαν από το εντυπωσιακό τακουνάκι του Γουνδουλάκη, ο οποίος έβγαλε μόνο του τον Κολοβό. Εκείνος δεν έχασε την ευκαιρία και έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς.

Η απάντηση, όμως, ήταν άμεση με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν τέσσερα λεπτά μετά. Ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία, άπαντες την άφησαν κι εκείνη κατέληξε στα δίχτυα με τον Γιαννακόπουλο αιφνιδιασμένο να μην αντιδρά όπως θα έπρεπε.

Καταιγιστική η Ξάνθη

Μπορεί να έπαιζε με 10 παίκτες, όμως, μετά την ισοφάριση η Ξάνθη ήταν εντυπωσιακή. Ένα άστοχο φάουλ του Ντιέ ήταν απλώς η αρχή για όσα θα ακολουθούσαν. Στο 58' ο Σολτάνι έδωσε στον Μαρσελίνιο κι εκείνος από κοντά δε βρήκε στόχο. Δύο λεπτά μετά ο Βραζιλιάνος έδωσε στον Σολτάνι κι εκείνος με τον Γιαννακόπουλο εξουδετερωμένο έχασε απίστευτη ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά. Ακριβώς στην επόμενη φάση ο Μαρσελίνιο βρήκε τον Σολτάνι κι εκείνος έχασε μία ακόμη καλή στιγμή με τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει την κεφαλιά του.

Το σόου του Μαρσελίνιο συνεχίστηκε καθώς στο 65' ο Βραζιλιάνος πρόλαβε τον Παντίδο, επιχείρησε να κρεμάσει στη συνέχεια τον Γιαννακόπουλο κι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του τελευταίου. Πέντε λεπτά μετά ο Μαρσελίνιο από πολύ πλάγια δε δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ από παρόμοια θέση έστειλε την μπάλα άουτ στο 73. Τον μονόλογο των φιλοξενούμενων είχε κόψει ένα λεπτό πριν ο Ντούνης ο οποίος σούταρε εντός περιοχής και είδε τον Λοντίγκιν να αποκρούει με τα πόδια.

Φινάλε με γκολ

Οι φάσεις συνέχιζαν να διαδέχονται η μία την άλλη με τελευταία αυτή του Γουνδουλάκη στο 82', ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Ωστόσο, δύο λεπτά μετά ο Σμιθ κέρδισε πέναλτι, ο Μαρσελίνιο το εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού. Στο 87' ο Ντάνι με δυνατό σουτ εντός περιοχής έχασε την ευκαιρία να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του και στο επόμενο λεπτό ο Κουλουχέρης με πλασέ από εκτέλεση κόρνερ ισοφάρισε διαμορφώνοντας το τελικό 3-3.

Ο MVP της αναμέτρησης

Πέτρος Μάνταλος και Μαρσελίνιο ήταν με διαφορά οι καλύτεροι παίκτες του αγώνα. Ο πρώτος πέτυχε τα δύο γκολ της ομάδας του και έδειχνε πολύ ορεξάτος όσο η Ξάνθη έπαιζε με 11. Ο δεύτερος ήταν εκείνος που την πήρε από το χέρι μετά την αποβολή του Μαρίν και δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες. Συνολικά ο Βραζιλιάνος, ο οποίος πέτυχε και γκολ, ήταν ένα κλικ καλύτερος.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Νικολά Μαρίν ήταν αναμφίβολα ο αδύναμος κρίκος της αναμέτρησης. Ο Γάλλος άρχισε πολύ καλά, έδειξε για μία ακόμη φορά πως έχει πολύ καλά στοιχεία, όμως, η φάση της αποβολής του τα χάλασε όλα. Η αντίδρασή του ήταν αδικαιολόγητη, ενώ με αυτό τον τρόπο ανάγκασε την ομάδα του να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο. Μέχρι να πάρει την κόκκινη ο Πανιώνιος είχε μόνο μία φάση στο παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα