Ο koyτσουμπας παει περισσο, η παπαρηγα στη βουλη...

19:50 14/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Σαφές μήνυμα για την απόλυτη επικράτηση στο εσωκομματικό πεδίο της ηγετικής ομάδας του Περισσού, που περιστοίχιζε όλα τα προηγούμενα χρόνια την απελθούσα γενική γραμματέα του ΚΚΕ, κυρία Αλέκα Παπαρήγα, έστειλε το 19ο Συνέδριο του κόμματος, ...
οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν με την παράδοση της σκυτάλης στο ύπατο κομματικό αξίωμα, στον προβαλλόμενο από χρόνια ως φαβορί για τη διαδοχή, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο 58χρονος νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ που ανήκει στη
λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου», υπήρξε από τους στενότερους συνεργάτες της τέως γενικής γραμματέως, η οποία, έπειτα από θητεία 22 ετών στο τιμόνι του κόμματος, αποφάσισε να παραδώσει μεν την ηγεσία του κόμματος, πλην όμως, όπως δείχνουν η εκλογή της στη νέα Κεντρική Επιτροπή, αλλά και η επιλογή ενός στελέχους χωρίς κοινοβουλευτική παρουσία, θα έχει βαρύνοντα λόγο στις εξελίξεις στο ΚΚΕ.

Έτσι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και εκτιμήσεις, η κυρία Παπαρήγα, εκτός από την παρουσία της στο κομματικό γίγνεσθαι, θα διατηρήσει και τη θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, συγκροτώντας, δηλαδή, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, μια άτυπη διαρχία με τον κ. Κουτσούμπα, ο οποίος, αν και είναι ιδιαίτερα έμπειρο στέλεχος, θεωρείται πρόσωπο που γαλουχήθηκε πολιτικά μέσα στα «κλειστά τείχη» του Περισσού.

Ο απόλυτος έλεγχος, άλλωστε, των εσωκομματικών εξελίξεων από την ομάδα των ηγετικών στελεχών, που κινούνται γύρω από την κυρία Παπαρήγα, επιβεβαιώθηκε από την ομόφωνη έγκριση από το Συνέδριο των νέων προγραμματικών Θέσεων του ΚΚΕ, που επικυρώνουν την ιδεολογική στροφή προς τον αποκλεισμό κάθε ενδεχόμενης συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Ενδεικτικό, εξάλλου, της ομοφωνίας που επικράτησε στο Συνέδριο είναι ότι η φημολογία, σύμφωνα με την οποία οι εργασίες του ολοκληρώθηκαν νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο.

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, διέψευσε σχετικά δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο, και έκανε γνωστό ότι έλαβαν το λόγο 77 σύνεδροι.

Οι ομιλητές αυτοί, προφανώς εξέφρασαν τη συμφωνία τους με τις επιλογές της ηγεσίας, καθώς όλοι όσοι είχαν εκφράσει διαφωνίες ή ενστάσεις στον προσυνεδριακό διάλογο, δεν εξελέγησαν στο Συνέδριο.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα