Οι γυναίκες πιο...επιρρεπείς στην δύσπνοια

15:36 8/11/2013 - Πηγή: TNSite

Οι μύες των πνευμόνων των γυναικών πρέπει να “εργαστούν” σκληρότερα από ότι των ανδρών, καθιστώντας πιο συχνή την δύσπνοια μετά την άσκηση , σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Experimental Physiology”.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά, εξέτασαν την δραστηριότητα του μύ του διαφράγματος που παίζει βασικό ρόλο στην λειτουργία των πνευμόνων . Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, το διάφραγμα δουλεύει

πιο σκληρά στις γυναίκες γιατί έχουν μικρότερους πνεύμονες και πιο στενούς αεραγωγούς. “Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν συμπτώματα δύσπνοιας μετά τη σωματική δραστηριότητα συγκριτικά με τους άνδρες », δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Ντένις Τζένσεν.

Η μελέτη συνέκρινε 25 άνδρες και 25 γυναίκες ηλικίας 20 έως 40 ετών, σχετικά με το πόσο βαθιά και πόσο γρήγορα αναπνέουν κάνοντας ποδήλατο, καταγράφοντας τα ηλεκτρικά σήματα που αποστέλλονται στο διάφραγμα για τον έλεγχο της κίνησης.

"Οι γυναίκες έχουν βιολογικά μικρότερους πνεύμονες και θα πρέπει να ενεργοποιήσουν περισσότερο τους αναπνευστικούς μύες για να μετακινηθεί μια δεδομένη ποσότητα αέρα και να αναπνεύσουν σωστά", εξήγησε ο Δρ. Τζένσεν.

Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, τα αποτελέσματα της μελέτης έδωσαν μία εξήγηση στο γιατί οι γυναίκες με εμφύσημα και καρδιακή ανεπάρκεια έχουν χειρότερα συμπτώματα αναπνοής από τους άνδρες. Ωστόσο επεσήμαναν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην δύσπνοια.

Copyright © 2012 - 2013 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα