Ο Ιάπωνας Μπετόβεν ήταν σκέτη απάτη: Άλλος έγραψε τη μουσική του Resident Evil

18:47 6/2/2014 - Πηγή: TNSite

Μπροστά σε δεκάδες δημοσιογράφους και φωτογραφικά φλας, ο Νιιγκάκι έσπασε τη σιωπή που τηρούσε επί 18 χρόνια. Η συνέντευξη μεταδόθηκε από την τηλεόραση και διήρκησε τουλάχιστον μια ώρα. "Εδώ και 18 χρόνια συνθέτω μουσική που υπογράφει ο Σαμουραγκότσι", τόνισε.

"Από την πρώτη φορά που τον είδα έως σήμερα, δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή πως μπορούσε να είναι κωφός", δήλωσε.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε αμέσως μετά, στο εβδομαδιαίο έντυπο Shukan Bunshun, ο 43xρονος καθηγητής Μουσικής μερικής απασχόλησης δήλωσε: "Αρχικά δέχτηκα να συνθέσω γι αυτόν. Όμως αυτός γινόταν όλο και περισσότερο

γνωστός και άρχισα φοβάμαι πως μια μέρα θα μας πιάσουν".

"Πίστευα ότι ήμουν βοηθός του αλλά αργότερα συνειδητοποίησα ότι ήταν ανίκανος να συνθέσει. Ως βοηθός του, ήμουν συνεπώς συνεργός. Πολλές φορές θέλησα να σταματήσω αλλά μου ζήτησε να συνεχίσω επί πληρωμή. Ό,τι κι αν του έλεγα, δεν με καταλάβαινε. Πέρυσι έφθασε στο σημείο να μου στείλει ένα e-mail στο οποίο έγραφε ότι θα αυτοκτονούσε αν σταματούσα να συνθέτω", τόνισε.

"Ήταν δύσκολο γι αυτόν να παριστάνει τον κωφό. Πρόσφατα ήμουν στο σπίτι του, ο ένας απέναντι στον άλλον και μιλήσαμε κανονικά από την αρχή της συνάντησης". Μερικές φορές, εξηγεί ο Νιιγκάκι, ο "εργοδότης του, ενώ άρχιζε τη συνομιλία με χειρονομίες ή διάβαζε τα χείλη, καθώς περνούσε η ώρα συζητούσε κανονικά".

Η μακρά σιωπή του Νιιγκάκι δεν του απέδωσε τόσο πολλά όσον αφορά το οικονομικό σκέλος: σε 20 χρόνια, για τα 20 έργα που συνέθεσε για λογαριασμό του Σαμουραγκότσι αμείφθηκε με 7 εκατομμύρια γεν (περίπου 51.000 ευρώ) .

Ο Νιιγκάκι δήλωσε ότι λύγισε μερικές ημέρες πριν από τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι όταν έμαθε ότι ο ιάπωνας πρωταθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ Νταϊσούκε Τακαχάσι θα διεκδικούσε το μετάλλιο διαγωνιζόμενος υπό τους ήχους της "Μικρής Σονάτας για βιολί", μιας σύνθεσής του που είχε αποδοθεί στον υποτιθέμενο "σύγχρονο Μπετόβεν".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα