Στον χορο των ριχτερ αμφικλεια και βαρθολομιο...

17:47 6/2/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ...
Μετά την Κεφαλονιά στην οποία ο Εγκέλαδος δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό τη δραστηριότητά του, ...
στον χορό των Ρίχτερ μπήκαν την Πέμπτη και η Αμφίκλεια με την Κυλλήνη.

Η πρώτη δόνηση έγινε στις 09:58 36 χλμ νοτιοανατολικά της Λαμίας και 7 χλμ από τα Καμμένα Βούρλα με το μέγεθός της να υπολογίζεται στα 4,3 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος τα
5 χλμ.

Η δεύτερη δόνηση σημειώθηκε στις 14:27 με το επίκεντρο να εντοπίζεται στην περιοχή 12 χλμ νοτιοδυτικά της Κυλλήνης με εστιακό βάθος 23,1 χλμ.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δονήσεις έγιναν αισθητές από τους κατοίκους των περιοχών χωρίς, όμως, να καταγραφούν ζημιές ή τραυματισμοί.

Ενώ, όμως, οι περισσότεροι σεισμολόγοι ειδικά για την περιοχή της Αμφίκλειας κάνουν λόγο για μετασεισμό του σεισμού του Ιουνίου, διαφορετική άποψη εξέφρασε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης. «Εκεί έχουμε πρόβλημα, εγώ το λέω. Να μην λέμε στον κόσμο ότι ο σημερινός σεισμός είναι μετασεισμός του Ιουνίου. Θέλει προσοχή αυτή η περιοχή. Έχει δείξει σημάδια, που χρειάζεται να μελετηθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

Ωστόσο ο κ. Τσελέντη εκτίμησε ότι ο σεισμός της Αμφίκλειας δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό της Κεφαλονιάς. «Πιστεύω ότι ο κύκλος των σεισμών της Κεφαλονιάς σιγά - σιγά κλείνει, χωρίς να αποκλείουμε βέβαια τη γένεση κάποιου ισχυρού μετασεισμού. Μας προβληματίζει όμως η ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας, γιατί πριν από δύο-τρεις μήνες είχαμε πάλι μια ακολουθία σεισμών. Ξεκινήσαμε από τον Ιούνιο με 5,2, μετά 5,3. Από τότε μέχρι τώρα η περιοχή αυτή συνεχίζει και δουλεύει και δεν σας κρύβω ότι εδώ και μία εβδομάδα, όταν είχαμε πάλι σεισμό της τάξεως του 4,2 με προβλημάτισε πάρα πολύ. Δυστυχώς, είναι μια περιοχή η οποία αν συμβεί κάτι μεγάλο δεν θα αντέξει όπως άντεξαν τα κτίρια της Κεφαλονιάς και θα έχουμε πρόβλημα. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αυτό δεν ήταν μετασεισμός, γι΄ αυτό η περιοχή αυτή θέλει πολύ ιδιαίτερη προσοχή».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα