Στην παγια ρυθμιση οσοι δυσκολευονται στην αποπληρωμη των οφειλων τους στην εφορια...

20:30 5/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Οι φορολογούμενοι που έχουν ανάγκη περαιτέρω διευκόλυνσης στην αποπληρωμή των οφειλών τους στην εφορία, έχουν την δυνατότητα αίτησης για υπαγωγή...
στην πάγια ρύθμιση που πρόσφατα έχει θεσμοθετηθεί, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η επιβάρυνση του φόρου εισοδήματος φέτος είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι (3,5 δισ. περίπου έναντι 7,5 δισ. ευρώ) ενώ η επιβάρυνση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έχει επιμεριστεί στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων, δηλαδή επτά.
Επίσης σημειώνεται ότι φέτος υποβλήθηκαν χειρόγραφα στις ΔΟΥ
25.000 δηλώσεις, αντί 1,1 εκατ. πέρυσι και οι φορολογούμενοι που καλούνται για προσκόμιση δικαιολογητικών είναι 300.000, ενώ αν ακολουθείτο το ίδιο σύστημα με πέρυσι θα έπρεπε να προσέλθουν 550.000 φορολογούμενοι.
Καταλήγοντας το υπουργείο αναφέρει πως είναι ο μεγάλος αριθμός υπαλλήλων που έχει συνταξιοδοτηθεί τον τελευταίο χρόνο, δυσχεραίνει τη διεκπεραίωση των υποθέσεων. Οι έφοροι έχουν τη δυνατότητα προσωρινής ενίσχυσης των τμημάτων εισοδήματος με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ενώ έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας στη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ώστε να συντονιστεί το έργο των ΔΟΥ σε αυτόν τον τομέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα