Ν. Δένδιας: Νομοθετική παρέμβαση κατά της Χρυσής Αυγής για την αντιμετώπιση της βίας

15:14 18/9/2013 - Πηγή: TNSite

Αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τα άρθρα για τρομοκρατική δράση και το τι συνιστά παραστρατιωτικές ομάδες, με αφορμή τη δολοφονία του 34άχρονου στο Κερατσίνι, ανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός, ο οποίος ανέβαλε την αυριανή προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του στη Ρώμη, λόγω του σοβαρού γεγονότος, σε δηλώσεις του το μεσημέρι, αφού εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη και θλίψη

του για τη δολοφονία του 34άχρονου, τόνισε: «Τα τελευταία θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα στον Μελιγαλά, η προσπάθεια απαξίωσης του Κοινοβουλίου, χθες, και η αποτρόπαια δολοφονία στο Κερατσίνι από δράστη προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με παραδοχή του ιδίου, δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο τις προθέσεις τού νεοναζιστικού μορφώματος. Σας δηλώνω, ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν πρόκειται να μείνει απαθής στην τεράστια πρόκληση που συνιστά για το κράτος δικαίου η δολοφονική ενέργεια στο Κερατσίνι, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα γεγονότα».

Στη συνέχεια, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «τις αμέσως προσεχείς ημέρες θέτουμε σε δημόσιο διάλογο πρόταση νομοθετικής παρέμβασης με αντικείμενο τη διεύρυνση του άρθρου 187 του ποινικού κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου 195 περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας».
Σημειώνεται, ότι το άρθρο 187 αφορά τις τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ το άρθρο 195 αφορά, ουσιαστικά, τις παραστρατιωτικές οργανώσεις και η διεύρυνση συνίσταται στο ότι, πλέον, παραστρατιωτικές οργανώσεις θα χαρακτηρίζονται ομάδες με στρατιωτική οργάνωση και συμπεριφορά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ένοπλα σώματα ή χωρίς οπλισμό, όπως στην περίπτωση του Μελιγαλά.

Ο κ. Δένδιας απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις αλλά και τους απλούς πολίτες «που νοιάζονται και αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, να αποφασίσουμε οριστικά ότι ούτε η πολιτεία θα ανεχθεί ούτε η κοινωνία θα αποδεχθεί πράξεις και πρακτικές, οι οποίες υπονομεύουν ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα και μεταφέρουν συμπεριφορές υποκόσμου στην πολιτική ζωή, να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο κοινά αποδεκτής πολιτικής και δημόσιας συμπεριφοράς, στην οποία θα κυριαρχεί ο διάλογος, η κατανόηση και η άμεση και ευθεία αποκήρυξη κάθε είδους βιαιότητας και αντιδημοκρατικού χαρακτήρα πράξεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα