Σκληρή η μάχη για την τηλεθέαση. Τι έδειξαν τα πρώτα νούμερα

15:07 18/9/2013 - Πηγή: TNSite

Ημέρα πρεμιέρας η Δευτέρα για το Star, ημέρα... κρίσεως η Τρίτη, αφού κατέφθασε το ραβασάκι της Nielsen. Και ο μεγάλος νικητής στην πρώτη τηλεοπτική κόντρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων είναι το κανάλι της Κηφισιάς, το οποίο κέρδισε όχι μόνο σε ποσοστά θεαματικότητας, αλλά και στις εντυπώσεις, περνώντας το Μεγάλο κανάλι. Το ανανεωμένο δελτίο με τη Μάρα Ζαχαρέα στο πηδάλιο της παρουσίασης και τον Νίκο Χατζηνικολάου στη θέση του βασικού σχολιαστή φαίνεται πως απέκτησε από την πρώτη

στιγμή δυναμική. Το τηλεοπτικό κοινό περίμενε, τελικά, να δει την πολυαναμενόμενη στροφή του καναλιού στην ενημέρωση. Το όνομα του Νίκου Χατζηνικολάου συνετέλεσε ιδιαίτερα στην αλλαγή εικόνας του σταθμού και η επιστροφή του στα τηλεοπτικά δρώμενα ήταν αρκετή για να αποτελέσει είδηση. Η μεγάλη μάχη δόθηκε με το Μega, το οποίο πλέον έχει έναν ισχυρό και υπολογίσιμο αντίπαλο. Σύμφωνα με το ραβασάκι της Nielsen πάντως, αναμένεται να πέσουν κορμιά για την τηλεθέαση στα δελτία των 8.00!

Η πρώτη αναμέτρηση που κέρδισε το Star ήταν στα νεανικά κοινά, τα οποία αποτελούσαν μέχρι τώρα και τον βασικό κορμό, αλλά και τον στόχο του καναλιού. Παρά την εντελώς διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων, σε ένα δελτίο αμιγώς ενημερωτικό, το 23,2% θέλησε να παρακολουθήσει τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, παρ' ότι το φορμάτ των ειδήσεων δεν θύμιζε σε τίποτα το προγενέστερο lifestyle πρότυπο, το οποίο προβαλλόταν μέχρι πρόσφατα. Το Μega με τη σειρά του δεν είχε ιδιαίτερη απήχηση στα νεανικά κοινά, τα οποία το αντάμειψαν μόλις με 14,5%. Το δελτίο της Ολγας Τρέμη σημείωσε στο σύνολο κοινού 23% θεαματικότητα, κερδίζοντας στο νήμα. Ωστόσο, η πραγματική νίκη ανήκει στο Star, καθώς τα δύο κεντρικά δελτία ειδήσεων ξεκινούν με εντελώς διαφορετική βάση.

Το Mega πρόταξε για lead in το «βαρύ πυροβολικό» του, που έκανε πρεμιέρα εσπευσμένα ώστε να προλάβει το Star, και δεν είναι άλλο από την τουρκική σειρά «Fatmagul», η οποία από πέρυσι διαγράφει επιτυχημένη πορεία. Ετσι και φέτος, στο ξεκίνημά της σημείωσε 26,7% θεαματικότητα. Αυτό ήταν και το ποσοστό που παρέλαβε η Ολγα Τρέμη στην έναρξη του δελτίου. Αντίστοιχα, η νέα τουρκική σειρά του Star «Προδοσία» δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή στο κοινό και τα νούμερα που σημειώνει είναι μονοψήφια. Την περασμένη Δευτέρα μόλις που άγγιξε στο σύνολο κοινού το 8,5%. Που σημαίνει ότι η αφετηρία των δύο δελτίων είναι εντελώς διαφορετική. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όχι μόνο να διανύσει την απόσταση που τα χωρίζει σε ποσοστά, αλλά να καλύψει τη διαφορά και να τερματίσει πρώτο στα νεανικά και να φέρει ισοβαθμία στο σύνολο κοινού. Η μάχη της ενημέρωσης τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Υπολογίσιμος αντίπαλος είναι και ο ΑΝΤ1, ο οποίος στα νεανικά κοινά σημείωσε την ίδια ημέρα 16,9%, μεγαλύτερο νούμερο από αυτό του Mega, και 15,8% στο σύνολο κοινού. Ως γνωστόν, στο χρηματιστήριο της τηλεθέασης όλα είναι ρευστά και ανατρέψιμα.

Χαμηλές πτήσεις για τις υπόλοιπες πρεμιέρες

Με εξαίρεση το δελτίο ειδήσεων, το οποίο κέρδισε τη μάχη των ποσοστών θεαματικότητας και τις εντυπώσεις, οι υπόλοιπες πρεμιέρες του Star σημείωσαν απλώς συμπαθητικά νούμερα. Η Πόπη Τσαπανίδου με τη νέα της εκπομπή «Live U» έφτασε στο σύνολο το 18,5% και το 18,8% στα νεανικά κοινά. Τα νούμερα δεν ενθουσίασαν, αφού απέναντι, στον ΣΚΑΪ, η Αννα Μπουσδούκου έφτασε το 16,9% και ο Γιώργος Αυτιάς με το «ΣΚΑΪ μαγκαζίνο» το 16,2%. Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε και ο Θανάσης Πάτρας με το «Fthis» που άγγιξε το 19,1%. Η Ελεονώρα Μελέτη κράτησε τη δυναμική της στην κατηγορία 15-44 με 26% (στο σύνολο κοινού έφτασε το 19%), ενώ ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου με το «ΦΜ Live» έκαναν αντίστοιχα 18,8% και 14,7%. Η πρεμιέρα του «Μίλα» και της Τατιάνας Στεφανίδου δεν ξεπέρασε το 14% στο σύνολο των τηλεθεατών.

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα