Μια ιταλική πόλη πανηγυρίζει την εκλογή του δημάρχου της… Νέας Υόρκης

21:42 5/11/2013 - Πηγή: TNSite
Μια μικρή πόλη στη Νότια Ιταλία, η Σαντ’ Άγκατα ντι Γκότι, ετοιμάζεται να γιορτάσει την εκλογή του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης, του Δημοκρατικού Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο παππούς του οποίου καταγόταν από εκεί, δήλωσε ο δήμαρχος.

«Θα ξεκινήσουμε περίπου στις 16:00 (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) έναν μαραθώνιο για να παρακολουθήσουμε απευθείας από τη Νέα Υόρκη την καταμέτρηση των ψήφων και ίσως να παραμείνουμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης για να μάθουμε το τελικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Κάρμινε Βαλεντίνο.

«Θα πραγματοποιηθεί

μια γιορτή ίσως αύριο, αν ο ντε Μπλάζιο κερδίσει, και όλος ο κόσμος θα πάρει μέρος, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων. Το δημοτικό συμβούλιο έχει ήδη λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις ώστε να ανακηρύξουμε επίτιμο δημότη τον ντε Μπλάζιο», πρόσθεσε ο Βαλεντίνο.

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο 52χρονος Μπιλ ντε Μπλάζιο, η μητέρα του οποίου κατάγεται από την Ιταλία και ο πατέρας από τη Γερμανία, θα κερδίσει τον ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Τζόσεφ Λότα. Η τελευταία δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC και την εφημερίδα Wall Street Journal δίνουν στον Μπλάζιο προβάδισμα 41 μονάδων.

Ο παππούς από την πλευρά της μητέρα του καταγόταν από τη μικρή πόλη Σαντ’ Άγκατα ντι Γκότι, με πληθυσμό 12.000 ανθρώπους, η οποία βρίσκεται περίπου πενήντα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νάπολης.

«Όλοι εδώ τον θεωρούμε δημότη. Τελευταία φορά είχε έρθει το 2010 με την οικογένειά του. Ακόμη και η επιλογή των ονομάτων των παιδιών του, Κιάρα και Ντάντε, δείχνει τους δεσμούς του με την Ιταλία», σημείωσε ένας εκπρόσωπος της πόλης.

«Τα ξαδέλφια του ζουν ακόμη εδώ, τους γνωρίζουν και τους εκτιμούν όλοι», πρόσθεσε.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα