Καταδικάστηκε άντρας από τη Ρουάντα για τη γενοκτονία του 1994

02:35 21/6/2013 - Πηγή: TNSite
Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε σουηδικό δικαστήριο έναν άνδρα από τη Ρουάντα για το ρόλο που διαδραμάτισε στη γενοκτονία του 1994 στην χώρα της Αφρικής, κατά την πρώτη δίκη που γίνεται στην Σουηδία για το έγκλημα πολέμου αυτό στην Ρουάντα.

Ο 54χρονος Στάνισλας Μπανενάντε, Χούτου από την Ρουάντα ο οποίος έχει πάρει την σουηδική υπηκοότητα, καταδικάστηκε σε ισόβια για την συμμετοχή του σε διάφορες σφαγές στο Κιμπούγε στην δυτική

Ρουάντα, ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Ο Μπανενάντε υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Επίσης καταδικάστηκε ότι διαδραμάτισε έναν ηγετικό ρόλο σε κατώτερο επίπεδο και ότι συμμετείχε σε ανθρωποκτονίες και απαγωγές.

«Αποδείχθηκε ότι ο σκοπός αυτών των ενεργειών για τις οποίες καταδικάστηκε τώρα ο κατηγορούμενος ήταν η ολοκληρωτική ή η εν μέρει καταστροφή της εθνοτικής ομάδας των Τούτσι», σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο επέβαλε στον Μπανενάντε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο δικηγόρος του Μπανενάντε, Τόμας Νίλσον, δήλωσε στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT ότι ο πελάτης του θα ασκήσει σίγουρα έφεση.

Το 1994 σε διάστημα 100 ημερών Χούτου στρατιώτες και πολιτοφύλακες σκότωσαν περίπου 800.000 ανθρώπους, κυρίως Τούτσι. Ορισμένες από τις ακροαματικές διαδικασίες της σουηδικής δίκης έγιναν στο Κιγκάλι, την πρωτεύουσα της Ρουάντας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα